A 10 legjobb úticél medveszafarihoz

Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában és Ázsiában 8 különböző medvefaj él. Néhány faj veszélyt jelent az emberre, különösen azokon a területeken, ahol már hozzászoktak az emberi jelenléthez. Minden medveLelőttek egy városba tévedt medvét Romániában. erős és képes megtámadni, halÉlőben lehet követni a lazacokra vadászó barna medvéket. álosan megsebesíteni az embert, de többnyire megpróbálják elkerülni az embereket. Néha lehetőség nyílik megfigyelni ezeket a nagyszerű állatokat vezető nélkül, de inkább a vezetővel történő medveszafari a biztonságosabb módja annak, hogy megnézzük a medvéket a saját élőhelyükön.

Piatra Craiului-hegység (Királykő-hegység)

4500 medvével RomániaLelőttek egy városba tévedt medvét Romániában. rendelkezik a legnagyobb medvepopulációval egész Európában. Rengeteg utazási iroda hirdet medvenéző túrákat Romániában, valójában azonban nagyon nehéz vadon élő medvéket látni, ezért a medve keresés talán pontosabb kifejezés erre. A Piatra Craiului-hegység a Dél-Kárpátokban nagyon jó hely a medveszafarihoz. Az egész hegység nemzeti parkFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. ot alkot. Zarnesti a legfontosabb város a nemzeti parkA világ 10 természeti csodája. területén, amit érdemes megnézni.

Piatra Craiului-hegység

Admirális-szigetek

AlaszkaMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. partjainál találhatók az Admirális-szigetekTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. , ahol Észak-AmerikaGyönyörű őszi hangulat a kanadai Algonquin Provincial Parkban. legnagyobb barna medveA vadászat miatt tovább maradnak anyjuk mellett a medvebocsok. populációja él. A becslések szerint 1600 barna medve lakik a szigeten, több mint a másik 48 államban és több, mint amennyi az Admirális-szigetek lakossága, hiszen nagyjából egy emberre három medve jut. Az Admirális-szigetek védett területek. Az esőerdőBepillantás a perui Manu Nemzeti Park csodálatos és ritka élővilágába. k növényzete ideális élőhelyet biztosít a fekete és barna medvéknek, valamint más állatoknak, mint a szarvasVándorló szarvasok a Yellowstone Nemzeti Parkban. és a sas.

Admirális-szigetek

Wrangel-sziget

A Wrangel-szigetTrinidad és Tobago - varázslatos szigetvilág a Karib-térségben. egy hegyes sziget jóval túl az északi sarkkörön. I.e. 1700-ig gyapjas mammutok éltek itt, a valaha ismert mammut populációk közül itt maradtak fenn a legtovább. De a korlátozott élelemszerzési lehetőség miatt ezek jóval kisebbek voltak az átlagos mammutoknál. A Sarkvidéken a Wrangel-szigetek rendelkeznek a leggazdagabb élővilággal. A sziget büszkélkedhet a világ legnagyobb csendes-óceáni rozmár és jegesmedveSzokatlan látvány - jegesmedvék önfeledt játéka egy rózsaszín virágmezőn. populációjával.

Wrangel-sziget

Wolong Nemzeti Park

A Wolong Nemzeti Park védett terület KínaNagy összegű kártérítést kapott egy kínai férfi, akit megtámadott egy panda. középső részén. A rezervátumBig Cypress Nemzeti Rezervátum. számos veszélyeztetett fajnak ad otthont, mint a vöröspandák, aranymakik, fehérajkú szarvas. A leghíresebb lakója a parknak a 150 pandaSzecsuáni Óriáspanda Rezervátum. . Az óriáspanda veszélyeztetett medvefaj, melynek mindössze 1500 egyede él szabadon. A 2008. májusi földrengés után a Wolong Panda Központot bezárták a látogatók előtt. A pandák többségét a másik központba, Bifengxiaba, Ya’an Város közelében helyezték el.

Wolong Nemzeti Park

Knight Inlet

A Knight Inlet a Nagy Medve-esőerdő déli részén található, mely csupán 125 km-re északra fekszik Vancouvertől és Brit-Kolumbia legnépszerűbb grizzlyJane Goodall a grizzlyk védettsége mellett kampányol. medve szafariSingita Sabi Sand - gyönyörű szálloda a varázslatos Kruger Nemzeti Park szomszédjában. helyszíne. Knight Inlet egyike Észak-Amerika azon kevés helyeinek, ahol ezek az állatok viszonylag nagy számban élnek. Az őszi lazacMeglepő döntésre sarkallta a klímaváltozás a hatalmas Kodiak-medvéket. vándorlás idején két biztonságos leláA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. ról lehet megnézni a medvékCsodálatos képeket készített a fotós, aki napokat töltött el az erdőben 40 medve társaságában. et, nem ritkaMedvét figyeltek meg kirándulók az Aggteleki Nemzeti Parkban. , hogy féltucat medvét is láthatunk, amit versengenek a legjobb horgászhelyekért.

Knight Inlet

Kronotsky természetvédelmi terület

A Kronotsky természetvédelmi területA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. a Kamcsatka-félsziget partjainál található, ahol a medveszafarik nagyon népszerűvé váltak. Kronotsky-t gyakran a Tűz és Jég Földjének is nevezik, mivel vulkánok és gejzírek is találhatók itt. A természetvédelmi területen több mint 700 barna medve él, a legnagyobbak a világon, némelyikük meghaladja az 540 kg-ot. A Kronotsky természetvédelmi területen a medvék gyakran találkoznak egymással a lazac lelőhelyeknél, ahol elsajátítják a közösségben való élés szabályait.

Kronotsky természetvédelmi terület

Denali Nemzeti Park

A Denali Nemzeti Park Alaszka belső területén taláható és magában foglalja a McKinley-hegyet, Észak-Amerka legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. hegy10 látványos, kiálló sziklaképződmény. ét. A “denali” szó azt jelenti, “a magasabbik” az őshonos athabaskan indiánok nyelvén és a McKinley-hegyre utal. Denali a grizzly és fekete medvék gazdag populációjának ad otthon. A vidéken rengeteg vad áfonya és szappanfa található, ami a fő táplálékát jelenti az itt élő medvéknek. Mivel viszonylag sok medve él itt, vadőrök felkészítik a látogatókat, hogy elkerüljék a veszélyes incidenseket.

Denali Nemzeti Park

Svalbard jegesmedve szafari

Svalbard egy szigetcsoport félúton a norvég szárazföld és az Északi-Sark között. A jegesmedvékChurchill - a jegesmedvék fővárosa. Svalbard szimbólumai és legfőbb látnivalóA világ 10 természeti csodája. i. Svalbard és Ferenc József-föld (orosz szigetcsoport keletre) együttesen mintegy 3000-es jegesmedve populációval rendelkeznek. A Károly Király-föld szigetek rendelkeznek a legnagyobb jegesmedve koncentrációval Svalbardban, de ezek zárva vannak a nyilvánosság előtt. A jegesmedvék rendkívül kiszámíthatatlanok és jóval veszélyesebbek, mint az európai barna medvékCsodálatos képeket készített a fotós, aki napokat töltött el az erdőben 40 medve társaságában. . Mivel védettek, medvetámadásMegdöbbentő módon fékezte meg a rátámadó grizzlyt egy amerikai férfi. esetén csak a legvégső esetben lehet lelőni őket. A medvéket szervezett szafarikon lehet a legjobban megfigyelni.

Svalbard jegesmedve szafari

Katmai Nemzeti Park

A Katmai Nemzeti ParkMedvecsalád szegődött egy túrázó mellé Alaszkában. és Vadrezervátum Alaszka déli részén található. Katmai egyike a világ legelső barna medve szafari helyszíneinek. A legutóbbi felmérések szerint több mint 2000 barna medve él a parkban. A medvék legtöbbször a Brooks-vízesésA nap képe - Mitchell-vízesés, Auszrália. énél jönnek össze, ahol közösen esznek lazacot. A vadőrök a parkban különösen figyelnek arra, hogy az emberekItt a legjobb nőnek lenni . ne juttathassanak semmilyen emberi táplálékot a medvéknek vagy ne kerülhessenek semmilyen kapcsolatba az állatokkal. Ennek eredményeként a medvék egyáltalán nem félnek és nem érdeklődnek az emberek iránt és sokkal közelebb engedik magukhoz a fényképező turistákat, mint bárhol a világon.

Katmai Nemzeti Park

Churchill

ChurchillChurchill - a jegesmedvék fővárosa. egy kisváros a Hudson-öbölSzokatlan látvány - jegesmedvék önfeledt játéka egy rózsaszín virágmezőn. partján, Kanadában. Beceneve “A világ jegesmedve fővárosa”, melyet azért kapott, mert ősszel rengeteg jegesmedve vándorol át a belső területekről a partokig. A turisták biztonságosan nézhetik meg a jegesmedvéket a különlegesen kialakított buszokból, melyeket tundra kocsiknak hívnak. A november a legjobb időszak megfigyelni a jegesmedvéket, százával várakoznak a hatalmas félszigeten, míg befagy a Hudson-öböl vize, hogy átkelhessenek és vadászhassanak elsősz29 varázslatos tájkép az ősz jegyében. ámú táplálékukra, a gyűrűsfókákra.

Churchill


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!