Válasszon az igényeinek megfelelő etikett címke tekercset!

A magas minőségű etikett címke a vonalkódos adminisztráció egyik alapvető elemét jelenti. Ez a fajta öntapadó címke többnyire tekercses kivitelben kerül forgalomba, és általában hőszublimációval viszik fel felületére az információkat.

Az etikett címkeválasztás alapvető szempontjai

A tekercses etikettek igen sokfélék lehetnek. Eltérő szélességben és magasságban, illetve különböző külső és belső átmérővel elérhetők, változhat a ragasztó fajtája, az öntapadós lapka formája és a performációs vonalak is.

A matrica anyagát tekintve háromféle lehet. A papír és thermo etikett címke irodai és üzleti munkához kiváló szolgálatot tesz, ipari felhasználásra viszont strapabíróbb, műanyag kivitelt érdemes használni.

A megfelelő címke kiválasztásakor fontos szempont továbbá, hogy milyen hőmérsékleten, illetve milyen felületen kívánjuk használni a matricát. A külső hőfok mellett nem mindegy magának a felületnek a hőmérséklete sem.

Fagyasztott termék esetében például fontos tényező, hogy a matrica fagyasztás előtt vagy után kerül-e a felületre. Textilre való matricázáskor pedig azért lényeges a címketípus, mert a szövet tapadási felülete kicsi.

A csomagolóanyagok textúráján túl az is meghatározó, hogy kívülre vagy belülre szeretnénk-e, hogy az etikett címke kerüljön. Tipikus példája ennek a különféle zöldségek, gombák, gyümölcsök csomagolása.

Érdemes átgondolni továbbá, milyen hosszú ideig szükséges ragasztónak helytállnia. A különböző felületek különböző minőségű ragasztót igényelnek. Ennél fogva a megfelelő típus megválasztásakor mindenképp tájékozódjunk alaposan, esetleg kérjünk szakszerű tanácsot.

Hol vásároljon etikett matricát?

Mind tanácsadás, mint címkebeszerzés terén nagyszerű választás a digicode.hu. Kínálatukban megtalálhatók többek között az Avery Zweckform, a Danube és a TopStick gyártók termékei.

Rendelhetünk tőlük raktárról, melyet garantáltan rövid időn belül kiszállítanak, de egyedi etikett címke megrendeléseket is fogadnak. Szinte bármilyen különleges matricát el tudnak készíteni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!