Több mint nyolcvan delfin vetődött partra Indiában

Több mint nyolcvan delfin vetődött partra Dél-Indiában, közülük 45 elpusztult a megmentésükre tett erőfeszítések ellenére – közölték kedden a helyi hatóságok. A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinek Tamilnádu államban, Tutikorin kikötőváros közelében, egy 25 kilométer hosszú partszakaszon kerültek szárazra, az első példányok még hétfőn. Halászok, hivatásos mentők és vadőrök egész éjjel virrasztottak a partvidéken, hogy megpróbálják visszatuszkolni a tengerbe a 4-7 méteres állatokat, de sok delfin újra partra vetődött és elpusztult. Ezen a vidéken 45 éve nem fordult elő ilyen tömeges cetpusztulás, a hatóságok tengerbiológusok segítségét kérték a körülmények tisztázásához.

Manapad, 2016. január 12. Partra vetődött rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfinek tetemei a dél-indiai Tamil Nadu államban fekvő Manapad tengerpartján 2016. január 12-én. Több mint nyolcvan rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin vetődött partra, illetve rekedt a sekély öblök vizeiben a halászfalu környékén. (MTI/EPA)
Partra vetődött rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfinek tetemei a dél-indiai Tamil Nadu államban fekvő Manapad tengerpartján 2016. január 12-én. Több mint 80 delfin vetődött partra, illetve rekedt a sekély öblök vizeiben. (MTI/EPA)

delfinpusztulas-4

delfinpusztulas-3

delfinpusztulas-2

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!