Több mint egy évig hánykódott a tengeren egy mexikói férfi

Állítása szerint több mint egy évig hánykódott a tengeren egy mexikói halász. Jose Salvador Alvarengo a mexikói partoknál halászott 2012 szeptemberében egy fiatal fiúval, amikor egy vihar kisodorta őket a nyílt vízre. Ekkor kezdődtek megpróbáltatásaik. Jose Alvarengo azt mondta, hogy a fiú aki vele volt, körülbelül egy-másfél hónappal később meghalt, valószínűleg kiszáradt.

"Jose

A férfi elmondása szerint nyers halakat és teknősöket evet. Esővizet, és alkalmanként a teknősök vérét és a saját vizeletét itta, így élte túl a megpróbáltatást. Azt mondta, hogy többször gondolt az öngyilkosságra, de végül mindig meggondolta magát és bízott benne, hogy megmenekül.

Majdnem 9000 kilométert tett meg a vízen és több hónapnyi hánykódás után végre szárazföldet látott. Amikor meglátta a Marshall-szigetek partjait, kiúszott és a földre vetette magát, aztán elaludt. Amikor felébredt egy házikót látott meg, és a sikoltozó helyi nőket. A korábbi információk szerint viszont egy antropológus talált rá, aki a környéken végzett kutatásokat.

"Jose

Mivel története sok helyen hiányos sokan kételkednek benne, hogy valóban megtörtént amit elmesélt. A Marshall-szigeteki hatóságok most azt vizsgálják, hogy igaz lehet-e a férfi története, ezért igyekeznek újabb információkat szerezni. Ha története igaznak bizonyul, a férfi megmenekülése minden idők egyik legnagyobb tengeri túlélési története lesz – mondták a helyi hatóság munkatársai.

"Jose

Thomas Armbruster amerikai nagykövet találkozott a hajótöröttel. Azt mondta, hogy ő is kételkedik benne, hogy 13 hónapot túl lehet élni a tengeren, de látszódott, hogy a hosszú hajú, hosszú szakállú férfi már jó ideje lehetett a vízen. Megjegyezte, a férfi nem tűnt soványnak, de fájdalmakra panaszkodott, és sántítva jár – írja az MTI.

"Jose

"Jose

"Jose

"Jose


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!