Több mint 30 nap után élve szabadítottak ki fogságából négy kínai bányászt

Harminchat nap föld alatti fogság után hoztak élve a felszínre négy bányászt a kelet-kínai Santung tartomány Paotaj járásban – jelentette az állami Hszinhua hírügynökség. A bányamentők két alagutat vájtak ahhoz a helyszínhez, ahol az életben maradottak tartózkodási helyét sejtették. A csatornán keresztül juttattak el hozzájuk élelmiszert és ruhát. A négy bányászt egy kabinban hozták fel a felszínre. Ez volt Kínában az első alkalom, hogy ezt a módszert alkalmazva jutottak el a mélyben rekedt gipszbányászokhoz.

banyaszok

A bányaomlás tavaly december 25-én akkora erejű volt, hogy az országos földrengés-megfigyelő hivatal 4-es erősségű földmozgást regisztrált a helyszín közelében. A baleset következtében egy ember meghalt, 11-et az omlás után nem sokkal kimentettek. Öt nappal később infravörös kamerák segítségével azonosították további bányászok helyét, és nyolcukat sikerült élve a felszínre hozni. A szerencsétlenséget követően két nappal a bánya tulajdonosa öngyilkosságot követett el. Négy megyei tisztségviselőt elbocsátottak az állásából.

banyaszok-2

VIDEÓ:

Four miners rescued in Shandong after being trapped for 36 daysWATCH: After more than a month trapped underground, four miners are rescued from a collapsed gypsum mine and one by one are met at the surface with cheers.

Közzétette: CCTV America – 2016. január 29.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!