Tengerbe csúszó házak Angliában

Easton Bavents – Tengerparti kétszintes ház, nagy kerttel – 8,5 millió forintért. Jó ajánlatnak tűnhet, ha elhallgatjuk a vevő elől, hogy az épület éveken belül belezuhan az Északi-tengerbe.

Easton Bavents

Az angliai Easton Bavents kies partjainál álló kúria ugyanis évről évre közelebb kerül a vízhez, vagy inkább a tenger kúszik fel a kertek alatt, folyamatosan rombolva a partoldalt. Felső képünkön látszik, nagyjából 8 méterre van tőle a löszfal vége. Az alsó kép 15 éve készült, akkor még két telek is állt a szomszédságában, azokat azóta elnyelte a tenger. Ennek ismeretében már nem is tűnik olyan kedvezőnek a 8,5 milliós irányár.

Easton Bavents

15 évvel ezelőtt még két telek is állt a szomszédságban

Elsőre persze már az elmebajnak tűnik, hogy bárkinek eszébe jut árulni egy egyértelműen pusztulásra ítélt épületet. Pedig a magyarázat egyszerű. A tengerbe csúszó ingatlanok jelenleg a település tulajdonában vannak, amelynek nincs lehetősége támogatást kérni rájuk. Ám ha magánkézbe kerülnek, a bajba jutott tulajdonos kérhet segítséget a várostól, hogy tengerbe csúszó ingatlanját lebontsa, és helyette máshol építsen újat. 15 éve még két telek is állt a szomszédságában, azokat azóta elnyelte a tenger.

Easton Bavents

A part eróziója több helyen is problémát okoz a lakosságnak.

Easton Bavents

Easton Bavents

Easton Bavents

7

Bizonyos esetekben állami segítséggel lehetőség van megmenteni az épületeket a part folyamatos feltöltésével is.

5


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!