Stephen Wiltshire, a művész, aki 20 perc nézelődés után lerajzolta teljes New Yorkot

Stephen Wiltshire a világ egyik legmegdöbbentőbb rajzát hozta létre, ezzel is bizonyítva az autisták különleges képességeit. Egy 20 perces helikopter útra nyílt lehetősége, mielőtt nekifogott volna a műnek. Stephen Wiltshire emlékezetből dolgozott a neves Brooklyn-i Pratt Egyetemnél. A londoni születésű Stephen munka közben csak grafitot használ, zenét hallgat, mert mint mondja, ez segít neki a kreativitásban. Korán felismerték nála az autizmust, szerencsére hamar a felszínre került, mennyire tehetséges a rajzban.

Stephen Wiltshire - New York lerajzolása

20 perc nézelődés után Stephen Wiltshire autista művész, 20 percnyi repülés után egy majdnem 6 méter széles vászonra rajzolta vissza New York városának látképét. Többek között szerepel rajta például az Empire State Building is.

Stephen Wiltshire

A savant-szindróma, amelyet néha savantizmusként említenek, egy olyan ritka állapot, amelyben a fejlődési rendellenességben szenvedő emberek egy vagy több területen olyan szakértelemmel, képességgel vagy éleselméjűséggel rendelkeznek, amelyek ellentétben állnak az egyén általános képességeinek korlátozottságával.

Stephen Wiltshire


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!