Ragasztószalag – a csomagolóipar aduásza

Ha csomagolunk vagy fontos tennivalónk akad a munkában vagy otthon, igazán gyakran kell ragasztási termékeket alkalmaznunk. Ezek közül is a ragasztószalagok viszik gyakran a prímet. 

Rendkívül praktikusak, könnyű használni, tárolni és még szállítani is őket. Nem hiába szokták még a csomagolóanyagok svájci bicskája névvel is illetni ezeket a nagyon széles körben felhasználható segédanyagokat. Igazán könnyen megtapadnak sok-sok felületen és ezt követően ragaszkodnak is a felülethez: megbízható és tartós kötést garantálva.

Csomagolás? Lakásfelújítás? Hibajavítás? Nem gond, ha van kéznél ragasztószalag.

Óriási választékban elérhető

A cadmas.hu webáruházban sokféle ragasztószalag közül válogathat mindenki, akinek akár végleges, akár ideiglenes céllal kell valamit biztonságosan és megbízhatóan rögzítenie. Nagyon sok anyagból és színből gyártott ragasztószalagot talál ott és tényleg csak azt kell tudnia, pontosan milyen is az az anyag, amelyhez alkalmazni szeretné. Sok gyártó kínál nagyon sokféle márkájú és eltérő minőségű ragasztóanyagot akár egyoldalú, akár kétoldalú változatban is. A méretválaszték is imponáló.

Rengeteg szerepben bizonyít

A ragasztószalagot nem csupán a klasszikus ragasztási feladatokra lehet ám felhasználni. Ajándékok csomagolásánál például a kétoldalú ragasztószalagot a díszítőelemek gyors és hatékony rögzítésére alkalmazhatjuk. És még láthatatlan is. A kellemetlen hangyatámadást pedig kizárhatjuk, ha szintén a kétoldalú ragasztószalaggal körbetekerjük a kerti asztal lábait, így a különben hasznos kis hangyakatonák megérezve a ragasztóanyagot, nem másznak fel oda. Ugyanezt a trükköt bevethetjük a széklábon, a gyümölcsfa törzsén, zöldségkarón alkalmazva is. Valaminek a letakarásakor, maszkoláskor, de még a csúszásgátlás eléréséhez is felhasználható a megfelelő ragasztószalag. A cadmas.hu kínálatában sokféle változatból válogathatnak az érdeklődők.

Egyszerű és kényelmes használni

A szalagos ragasztók igazán azért váltak ennyire népszerűvé, mert a folyékony ragasztókkal szemben nem kell sok időt várni a teljes száradásukra. Csak letekercseljük, az adott felületre nyomjuk és már kész is. Semmi veszélyes vegyi reakció vagy kellemetlen csöpögés. Időt és energiát spórolhatunk használatával. Ha mikroszkóp alatt nézzük, belül nagyon viccesen néz ki a ragasztószalagok anyaga: olyan, mint egy tál spagetti. Polimermolekulákból álló polipropilénből áll ugyanis, mely színtelen, szagtalan, hőre lágyuló műanyag. 

Szobahőmérsékleten nagyon jól viselkedik, a lúgoknak és savaknak jól ellenáll. A nagy hőingadozásokat és a szélsőséges hőmérsékleti értékeket azonban nem szereti, így inkább a hétköznapi vagy általános csomagolási, raktározási, szerelési és egyéb tevékenységeknél lehet igazi segítőnk. Olyan, mint egy segítőkész kolléga: mindig készen áll arra, hogy támogasson minket.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!