Ötöslottó rekordnyeremény: 6,5 milliárd forint – történelmi lottósorsolás volt a szombati

Az ötöslottó 29. heti sorsolásán végre megtörtént, amiben hétről hétre egyre többen reménykedtek, egy szerencsés játékos helyesen tippelte meg a lottószámokat és így hazaviheti a valaha volt legnagyobb ötöslottó nyereményt, 6,5 milliárd forintot.

29 hét halmozódás után, a 4, 15, 47, 59, 83 -as nyerőszámot megjátszásával sikerült valakinek megnyerni a 6 523 768 955 forintot az ötöslottó február 24-i sorsoláson. Ez eddig a rekordnyeremény az ötöslottón az eddig megtartott nagyságrendileg 3500 sorsoláson. Először 1999-ben volt 1 milliárdnál nagyobb nyeremény, aztán volt kétszer 5 milliárd fölött és ezt megelőzően mindössze egyszer haladta meg a 6 milliárd forintot.

Nézzük mit kell tennünk, ha nagyot nyertünk.

Nyeremény átvétel menete

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a sorsolás másnapjától számítva 90 napunk van, hogy jelentkezzünk a lottójáték szervezőjénél. A 300 millió forintot meghaladó nyereményekhez egy külön telefonszámot tartanak fenn, az ún. nyertes vonalat, aminek elérhetőségéről az értékesítő helyeken találhatunk információt.

Miután megtörténik a telefonos kapcsolatfelvétel, a lottójáték szervezőjének munkatársa meggyőződik róla, hogy valóban nálunk van egy nyertes szelvény. Ebben a szelvényen lévő információk segítenek.

A következő lépés a személyes találkozás, ahol le kell adni a nyertes szelvényt, hogy annak eredetiségét és érvényességét megvizsgálják. Sikeres elbírálás esetén a személyes adatok egyeztetése következik, majd elindul a kifizetési folyamat. A kifizetés feltétele, hogy a nyertes rendelkezzen Magyarországon nyitott bankszámlával, mert a nagy összegű lottó nyereményeket csak ebben az esetben folyósítják.

Ha valaki kedvet kapott a játékban való részvételhez, akkor a következő szabályokat érdemes megismerni.

Ötöslottó szabályok

Az ötöslottó játékban 90 számból kell 5 nyerőszámot kiválasztanunk. A cél az, hogy minél többet eltaláljunk a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. A számokat kiválaszthatjuk saját magunk is, de van lehetőség ún. gépi játékra is, amikor a gép választ helyettünk véletlenszerű számokat.

Az alapszelvény ára 400 Ft, ami egy játéban egyszeri részvételre jogosít. Egy szelvény megvehető 1 hetes vagy 5 hetes játékra is, ez utóbbi esetben az ár az alapjáték ötszöröse lesz, viszont 5 héten keresztül minden sorsoláson részt tudunk venni vele.

A sorsolások minden héten szombaton 18:45-kor kezdődnek. Az ötöslottón akkor nyerünk, ha legalább 2 találatot sikerül elérnünk. Minél többet eltalálunk, annál magasabb nyerőosztálybeli nyereményt fogjuk megnyerni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!