Miket szerezz be kisbabád érkezése előtt otthonra?

Lassan érkezik a baba? Ha eddig halogattad a babatermékek beszerzését, akkor ez a cikk a jel, hogy kezdj neki. Rengeteg készülés és energia szükséges a beszerzéshez, így fontos, hogy előre gondolkodjunk. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan eszközt, amelyre már a nulladik ponttól szükséged lehet.

Ha a babavárás utolsó időszakában vagytok, akkor biztos izgatottan várjátok már a csöppség érkezését. Ne felejtsétek el, hogy a megérkezést követő hetekben igen leterheltek lesztek, így érdemes minden szükséges terméket még előtte beszerezni. Íme néhány tipp, ami mindenképp legyen otthon már az első pillanatban.

Pelenkák: Nagyon fontos, hogy mindig legyen elegendő pelenka, mivel az újszülöttek nagyon gyakran pisilnek és kakilnak. Először érdemes kisebb mennyiséget vásárolni, mivel nem biztos, hogy az általad választott márkát a baba bőre tolerálja majd.

Fejlesztő eszközök: Bár egy újszülött babánál még kevés játék használható, mégis érdemes lehet egy babahintát beszerezni, ami segít a nyugodt nappalok kialakításában és első pillanattól hozzájárul kisbabád fejlődéséhez.

Babaágy: A biztonságos alvás érdekében fontos, hogy megfelelő méretű és minőségű babaágyat vásárolj. A babaágyhoz szükséges lehet matrac, ágynemű, takaró és párna is. Szoptatós párna: Babád és a saját magad kényelmét is szolgálja egy jól megválasztott szoptatós párna, mely akár a terhességed utolsó szakaszában is nagy segítség lehet az alvásban.

Pelenkázó asztal: A pelenkázó szekrény fontos eszköz a pelenkázás során, mivel segít abban, hogy a baba biztonságosan és kényelmesen feküdjön. Az asztalnak tároló rekeszei is lehetnek, ahol a pelenkák, ruhák és kiegészítők könnyen elérhetők.

Baba ruhák: Az újszülötteknek gyakran kell ruhát cserélni, ezért érdemes néhány kényelmes és könnyen felvehető ruhadarabot beszerezni.

Baba fürdető kád: A fürdető kád segít abban, hogy a baba biztonságosan fürödjön. Érdemes olyan fürdetőt választani, amely stabil és kényelmes.

Baba hordozó: A hordozó segít abban, hogy a baba biztonságosan és kényelmesen legyen szállítva, akár az utcán sétálva, akár bevásárló központban vagy autóban utazva.

Neked melyek nincsenek még meg ezek közül otthon?


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!