Megdermedt leguánok hullottak a fákról Floridában

Megdermedt leguánok hullottak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult. Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) figyelmeztetést is kiadott a fákról potyogó “fagyott” állatok miatt – írja online kiadásában a The Guardian.

A leguánok megdermedhetnek, ha a hőmérséklet 4,4 Celsius-fok alá süllyed. Ha ez megtörténik, a hüllők elengedik az ágakat, melyeken megkapaszkodtak, és lehullanak. A szakértők közölték: bár a kihűlt hüllők merevnek és élettelennek tűnnek, valójában nem halottak.

Jan 21 – This isn’t something we usually forecast, but don’t be surprised if you see Iguanas falling from the trees tonight as lows drop into the 30s and 40s. Brrrr! #flwx #miami

Közzétette: US National Weather Service Miami Florida – 2020. január 21., kedd

 

Az állatvédők figyelmeztették az embereket, hogy ne próbálják megérinteni az állatokat, mivel váratlanul felengedhetnek. Ha veszélyt éreznek a közeledő ember miatt, “mint bármely vadállat, megpróbálják megvédeni magukat” – mondta Kristen Summers, a floridai hal- és vadvilágvédelmi bizottság munkatársa.

Floridában egyébként az állatokat mentő és a közlekedés biztonságáért dolgozó csoportok is létrejöttek, ugyanis az állatok az úttestre hullva balesetet okozhatnak. A leguán invazív faj Floridában és kisebb kellemetlenségeket okoz: károsítja az infrastruktúrát azzal, hogy kis lyukakat fúr a járdákba vagy a házak alapjaiba.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!