Luxusövcsat gyémántból? – 7 Ferrari áráért?!

El tudna magán képzelni egy annyira exkluzív férfi övcsatot, amiben még az utcára sem merné kitenni a lábát? Persze nem is arra tervezték, hogy leszaladjon benne a pékhez, de nem is csak a fanatikus műgyűjtőknek álmodták meg. Az R60 Diablo néven piacra dobott lélegzetelállító övcsatot kár lenne csak a vitrinen keresztül nézegetni. Hiszen miért ne csatolná magára, akinek telik rá? Dúsgazdagok és milliárdos gentlemen-ek előnyben! Én szóltam!

De kezdjük kicsit messzebbről, hiszen méltatlanul kevés szót ejtünk az övekről. A nadrágszíj nemcsak egy jól funkcionáló alapdarab a ruhatárban, de a stílust is közvetíti a külvilágnak. Ma már nagyon könnyű beszerezni elérhető áron a csúcskategóriás Top Grain típusú és a teljes értékű bőrből készült kiegészítőket. Az R60 Diabloval megkoronázni egy tökéletes szíjat már nem ennyire evidens. De lássuk miért ennyire méregdrága?

Roland Iten és Claude Sfeir műalkotása nem más, mint egy drágakő és a svájci mérnöki precizitás zseniális egyvelege egy férfi ékszerben ötvözve. Az egyedüálló precíziós övcsat koronaékszere a 60,66 karátos, tökéletes tisztaságú gyémánt, a Diablo. Óriási méretét és lelőhelyét tekintve is páratlan ritkaságnak számít.

Lenyűgöző, ahogy a konyak színű drágakő a titán foglalatban tündököl az egyhangúságot megtörő vörös és fehér arany mellett. De csak úgy visszafogottan, semmi giccs, hiszen az övcsatot tényleg hétköznapi viseletre (is) tervezték. Az ultramodern precíziós szerkezetet 18 hónap alatt, 109 alkatrészből Svácjban alkották meg a gyártó egyedi szabadalma alapján.

Exkluzivitását fokozza, hogy a korlátozott számban készült, egyedi sorszámmal ellátott műremekre örök élettartam szavatosság jár.

És az ára? Minimum 5.000.000 $-ra becsülik az értékét, de hogy közérthetőbb legyek, nagyjából 7 Ferrari árából sem futná ki a luxus ékszer.

Hogy rongyrázás, sznobizmus vagy fényűző remekmű, ki-ki döntse el maga, de az biztos, hogy aki egyszer látta, az sosem feledi.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!