Liger született egy oroszországi állatkertben

Különleges állat, tigris és oroszlán keveréke (liger) született egy vándor állatkertben a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu közelében. Az állatkert igazgatója, Erik Airapetjan elmondta, hogy Cár, a különleges vadállat már 2,5 hónapos. Anyja az állatkert egyetlen tigrise, Hercegnő, apja pedig Cézár, az oroszlán. A két ragadozó “hosszú időn át élt egymás mellett, jól ismerték egymást”.

liger-2

Cár kecsketejjel táplálkozik. A kölyök az oroszlánokhoz hasonlóan bézs színű, arcán a tigrisekre jellemző csíkokkal. Az igazgató szerint az állat jelenleg nem nagyobb, mint egy nagyobb macska, de egy kifejlett liger még nagyobb és még nehezebb lesz, mint szülei. Egy kifejlett liger több mint 400 kilogrammra is megnő, míg egy felnőtt tigris 300, egy oroszlán pedig 250 kilogramm.

Az oroszlán apától és tigris anyától származó állatok nagyon ritkák, vadon gyakorlatilag sohasem születnek, a tigrisek ugyanis Ázsiában, az oroszlánok pedig Afrikában honosak. Jelenleg mintegy 20 liger él világszerte. A világ legnagyobb ragadozó macskájának hivatalos rekordját egy Herkules névre hallgató, amerikai liger tartja. A Guinness Rekordok könyvében bejegyzett rekord szerint 418 kilogrammos és 3,33 méter hosszú. Külön fajként tartják számon a tigris apától és oroszlán anyától születő utódokat: a tigronokat.

ligerLiger (Forrás: Wikipedia/Hkandy)

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!