Kutyának hitték megmentői a jeges folyóból kiszabadított farkast

Nagy meglepetés érte azokat a segítőkész munkásokat, akik azt hitték, hogy egy szerencsétlenül járt kutyát mentettek ki egy jéghideg folyóból Észtországban. A munkások a Pärnu-folyón épülő gáton dolgoztak, amikor meglátták a kimerült állatot, amely kétségbeesetten próbált kijutni a partra, de képtelen volt kiszabadulni jeges víz fogságából. A gáton dolgozók azonnal a segítségére siettek és a partra segítették, majd betakargatták és állatorvoshoz vitték a kutyának vélt négylábút.

Forrás: EUPA
Forrás: EUPA

A hősies munkások igencsak megdöbbentek amikor az orvos közölte velük, hogy valójában egy vadállat, egy fiatal farkas életét mentették meg. “Nagyon jámbor volt. A kocsiban utazva a lábamon pihentette a fejét. Erre egyáltalán nem számítottunk” – nyilatkozta az egyik férfi a Postimees című lapnak.

Forrás: EUPA
Forrás: EUPA

A nagyjából egy éves farkas vélhetően az átélt sokktól, a gyengeségtől és az alacsony vérnyomása miatt tűrte ilyen békésen a megrázó kalandot. Az orvosi ellenőrzés megerősítette, hogy a farkas egyébként teljesen egészséges, így az Észt Állatvédelmi Unió (EUPA) munkatársai nyomkövetővel látták el és visszaengedték a vadonba.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen nagyszerű véget ért ez a történt és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a farkas visszajuthasson a természetbe; főleg azoknak a férfiaknak, akik megmentették és az orvosoknak, akik nem féltenek kezelni őt” – írta az állat szabadon bocsátása után az észt állatvédelmi szervezet.

Hommikul päästetud noor hunt sai metsa tagasi ❤️

Közzétette: Eestimaa Loomakaitse Liit – 2019. február 21., csütörtök

BBC, Eestimaa Loomakaitse Liit


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!