Konyhakész tollatlan csirkék, a szakácsok kevence

Egy izraeli genetikus, Avigdor Cahaner tenyésztette ki a világ első toll nélküli csirkéjét, egy genetikai intézményben Tel Avivban, Izraelben. A csupasz bőrű madarat két faj keresztezésével hozta létre. A csupasz állat tenyésztésének hátterében az áll, hogy a tollas csirkék a meleg klímájú országokban nem érzik jól magukat, a hűtési rendszerek pedig túl drágák, az emberek többsége nem engedheti meg magának. Persze a tollatlan csirke kényelmi és gazdasági szempontokat is szolgál, mivel nem kell megkopasztani, ezzel további pénzt spórolhatnak meg a feldolgozó üzemek.

A kopasz csirkék ellenzői azt mondják, hogy így az állatok élte sokkal rosszabb lesz és semmiféle előnyük nem származik abból, hogy nincs tollazatuk. A hímek képtelenek párosodni, mivel a szárnyuk segítségével tartják meg az egyensúlyukat. Mivel nincs tollazatuk sokkal nagyobb veszélyben vannak a paraziták, a bőrbetegségek, a szúnyogok, a hőmérsékletváltozás és a leégés miatt.

Konyhakész csirkék

Professzor Avigdor Cahaner így reagált a toll nélküli csirke ellenzőiknek: „Ez nem egy genetikusan módosított faj, természetes fajok keresztezésével jött létre, amiknek tulajdonságait már 50 éve ismerjük. Ez egy teljesen normális csirke, annak ellenére, hogy nincs tolla”. A tudósok továbbá azt is remélik, hogy a toll nélküli csirke gyorsabban és nagyobbra fog nőni, mert nem kell az energiáit arra használnia, hogy tollat növesszen.

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék

Konyhakész csirkék


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!