Kiegészítőzárak és zárbetétek

Az otthonunk biztonsága kiemelten fontos kérdés – és ez a tipikus esete annak, hogy nem csupán anyagi, hanem lélektani értelemben is komoly jelentősége van a dolognak. Elvégre ez az a hely, ahol nemcsak féltve őrzött kincseinket őrizzük, hanem azt a bizonyos fészek nyújtotta biztonságot is.

A biztonság fokozásának lehetőségei

Az egyik leggyakoribb módja annak, hogy komolyabb védelmi színvonalat alakítsunk ki, az az, hogy másodlagos zárakkal egészítjük ki az eleve meglévő biztonságot. Szükség esetén ezekbe is választhatunk olyan felsőzár betétet a Zardiszkont.hu kínálatából, amely révén többféle szempontból is védekezhetünk egy esetleges betörés ellen, illetve nyilvánvalóan az sem fog problémát okozni, ha a zárbetét cseréje válik szükségessé, például költözés vagy a kulcsok elvesztése miatt, esetleg azért, mert már nem szeretnénk valakit beengedni az otthonunkba, akinek korábban voltak hozzá kulcsai.

A magas biztonsági szintű felsőzár betétek

A felsőzár betétek között is találunk olyan modelleket, amelyek rendelkeznek kódkártyával, így megnehezítik, pontosabban szólva lehetetlenné teszik, hogy mások is többszörösíthessék azokat. A MABISZ minősítéssel is rendelkező zárbetétek alkalmazásával biztosítható a maghúzás elleni védelem, ami egy keményfém elemekkel megerősített zárbetétet jelent, s amivel a betét hengerének a kihúzása lehetetlenné válik.

A speciális csapokkal rendelkező betétek úgynevezett bumping key védelemmel is ellátottak, ami a kulcsütéses betörési módszer ellen nyújt hatékony segítséget. A fúrásvédelem funkció úgyszólván lehetetlenné teszi a betét kifúrását, míg a manipuláció elleni védelem az egyéb technikákkal szemben óv meg.

Ahogy ez a részletes bemutatás is mutatja, a másodzárak esetében éppolyan magas biztonsági szintet érhetünk el, mint a normál, illetve biztonsági zárbetéteknél, ezzel pedig gyakorlatilag duplájára emelhetjük a védelmet.

Miért olyan nagy a jelentősége a másodzárnak?

Igazából nem is kell feltétlenül túl sokáig gondolkodnunk, hiszen önmagában egy biztonsági zár, illetve a magas szintű másodzár már önmagában dupla megoldandó feladatot jelent minden illetéktelen behatoló számára, aki az irháját féltve inkább néz valami könnyebb préda után. 

Ha pedig a fő nyílászáró védelme mellett még a többi ajtóról és ablakról is gondoskodunk nyitásérzékelőt és riasztórendszert bevezetve, ha nem feledkezünk meg a megfelelő kivilágítás jelentőségéről, a kaputelefonról, illetve az okosmegoldásokról sem, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy egész egyszerűen célpontként sem jelenik meg a mi ingatlanunk a betörők horizontján.

Gondoljuk át alaposan a lehetőségeinket, és ne azon spóroljunk, hogy megfelelő védelmi rendszert építsünk ki, hanem azon, hogy megelőzzük azokat a valódi károkat, amiket gyakorlatilag nem, vagy egyáltalán nem lehet jóvá tenni!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!