Káprázatos tájak a nagyvilágból – II. rész

Ha még nem találtad meg az idei nyár legnagyobb kalandját, innen kedvedre válogathatsz és indulhat is a felfedezés!

Four Seasons Hotel – Bora Bora

Bora Bora szigete egyike a Francia Polinéziában található Társaság-szigetek csoportjának. Nevének jelentése tahitiül “elsőszülött”, mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből és sokáig női uralom alatt állt.

Four Seasons Hotel - Bora Bora

Türkizkék Kristály-tó – Jiuzhaigou Nemzeti Park, Kína

A türkizkék Kristály-tó a szecsuani térség északi részén található, mely Kína legnagyobb dél-nyugati tartománya. Főképp többszintes vízeséseiről és színekben gazdag tavairól vált híressé – olyannyira, hogy az UNESCO Világörökségének részévé nyilvánították.

Türkizkék Kristály-tó - Jiuzhaigou Nemzeti Park, Kína

Paterswoldse Meer-i jégpálya – Groningen, Hollandia

A Paterswoldse Meer-i korcsolyapálya Groningen városának legnagyobb látványossága, ahol szinte állandó jelleggel korcsolyáznak emberek százai.

Paterswoldse Meer-i jégpálya – Groningen, Hollandia

Marqueyssac kastély – Vézac, Franciaország

A 17. század végén épült kastélynak és a hozzátartozó kertnek Vézac városa ad otthont. A káprázatos épület Bertrand Vernet de Marqueyssac nevéhez fűződik.

Marqueyssac kastély – Vézac, Franciaország

Agnes Teahouse-tó – Banff Nemzeti Park, Kanada

A híres kanadai hegyvonulat egyik legfelkapottabb térsége, mely közel fél napos túraútvonallal kecsegtet. Nevét Lady Agnes Macdonald-ről kapta, aki a kanadai miniszterelnök Sir John A. Macdonald felesége volt.

Agnes Teahouse-tó - Banff Nemzeti Park, Kanada

Petra romvárosa, Jordánia

A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Petra 1985 óta az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek egyike.

Petra romvárosa, Jordánia

Wineglass Bay – Freycinet Nemzeti Park, Ausztrália

Wineglass Bay-t a világ tíz legjobb strandja között tartják számon, mely főképp a nemzeti park híres jellemzőinek köszönhető. A piros és rózsaszín gránitképződések rendkívül látványosak, de a csipkézett gránitcsúcsok sorozata is páratlant vizuális élményben részesít.

Wineglass Bay - Freycinet Nemzeti Park, Ausztrália

Keukenhof kert, Hollandia

A Keukenhof a világ legnagyobb virágoskertje, mely a hollandiai Lisse városka mellett található, Amszterdamtól délnyugatra, Haarlemtől délre. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint kb. 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. [1] A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén.

Keukenhof kert, Hollandia

Mount Roraima – Venezuela

A Mount Roraima, vagy más néven Magas hegy, közel 400 méter magas masszív és meredek sziklák összessége. Megközelíteni gyakorlatilag csak a venezuelai oldalról lehet – egy természetes lépcső-szerű rámpa vezet felfelé oldalt.

Mount Roraima – Venezuela

Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek két csoportja az UNESCO világörökség része, és a Seychelle-szigetek Alapítvány gondozza őket. Egyik az Aldabra-korallzátony, ami a világ legnagyobb atollja, a másik a Valée de Mai (Május-völgy) Természetvédelmi Terület Praslin szigetén, amit földi édenkertnek hívnak.

Seychelle-szigetek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!