Gyorsan száradó és extra puhaságú ruhák könnyedén

A szárítógép érdekes módon az egyik legkevésbé elterjedt eszköznek számít a háztartásokban, annak ellenére is, hogy ma már nem igazak rájuk azok a kedvezőtlen tulajdonságok, amelyek az első modelleket jellemezték, ellenben rengeteg pozitívummal bírnak.

A szárítógép energiatakarékos

A Márkabolt.hu magas színvonalú szárítógépei több mint 50%-kal kevesebb áramfogyasztással jellemezhetők, mint hagyományos társaik. Ez mit is jelent a gyakorlatban? Azt, hogy kevesebb, mint a fele energiát fogják ezek a készülékek fogyasztani, mint egy régebbi modell. 

Ez pedig kiemelt szempont, nemcsak az őrült módon elszállt energiaárak miatt, hanem azért is, mert a környezetünk védelme, s az élhető bolygó megőrzése feltétlenül azt kívánja meg tőlünk, hogy a lehető legkevesebb energiát használjuk. De akkor miért van szükség egyáltalán szárítógépre – gondolhatják sokan kételkedve. Nézzük is meg a válaszokat!

A szigetelés kétélű fegyver is lehet

A szárítógép segítségével leszámolhatunk a túlságosan magas páratartalommal az otthonunkban. Az energiahatékonyságot, illetve -takarékosságot közvetlenül is érintő terület az, hogy az épületeket, amelyekben élünk, minél ideálisabbá változtassuk ebből a szempontból. 

Kicseréljük ennek érdekében a korábbi nyílászáróinkat olyanokra, amelyek hatékonyak a meleg – és nyáron a hűvös – levegő bent tartásában, valamint leszigeteljük a falakat, hogy minél kisebb hőveszteséggel kelljen számolnunk. Mindkét lépés fontos, hiszen valóban rengeteg energiát megspórolhatunk ezen a módon. Ráadásul komfortosabbá, élhetőbbé is tesszük az otthonunkat, miközben a bolygót is óvjuk. Hol itt a probléma?

Páramentesítés okosan!

A gondok amiatt keletkeznek, hogy olyan alaposan bebugyoláltuk az ingatlanokat, ellenben nem tartózkodunk eleget otthon ahhoz, hogy megfelelő mértékben és gyakorisággal kiszellőztessük a belső teret, szellőztető rendszereket pedig viszonylag ritkán építünk ki mindehhez. A végeredmény az, hogy a benti levegő bent is reked. 

Télen azonban nem tudunk az erkélyen, a teraszon vagy az udvaron teregetni, így marad a lakás, ellenben nem is fűtünk, ha épp nem vagyunk otthon, így a ruhaneműk, törölközők és ágyneműk mind-mind lassan fognak megszáradni, mindeközben rengeteg párát termelve. A magas páratartalom pedig szinte meghívó a penészgombáknak, amelyek gyorsan elszaporodnak, s igen makacsul tudnak ragaszkodni is az otthonukhoz, ha sikeresen megvetették a lábukat valahol. Ez azonban rendkívül káros az egészségünkre!

Elsősorban a légúti megbetegedéssel élők a veszélyeztetettek, emellett az asztmások és allergiások is különösen sérülékenyek a jelenséggel szemben. Az őszi-téli időszakban amúgy is tomboló vírusok mellett egy ilyen környezetben jóval gyakrabban fogunk szenvedni náthától, szemviszketéstől és más panaszoktól, de súlyos esetben akár penészmérgezésig is fajulhat a helyzet. 

A szárítógép használatával azonban mindez elkerülhetővé válik, miközben extrém puhaság és jóillatú, sima ruhákat viselhetünk nap mint nap.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!