Filmbe illő mentőakcióban mentette meg lányát a rátámadó cápától egy ausztrál férfi

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy rátámadó cápától egy ausztrál férfi. A 15 éves Sarah a kajakjában ülve tintahalra horgászott a dél-ausztráliai Normanville partvidéke mentén, amikor egy nagyjából 4,5 méteres tengeri ragadozó, vélhetően egy nagy fehér cápa kilökte a csónakjából és rátámadt. A lány apja, Chris Williams a közelben volt két másik gyermekével egy motorcsónakban, amikor észrevette, hogy a cápa többször is megkerülte a kajakot, és neki-nekitámadt. A férfi azonnal bekapcsolta a motorcsónakot, és lánya segítségére sietett.

Forrás: Shark Watch South Australia
Forrás: Shark Watch South Australia

Mint később ausztrál tévétársaságoknak összegezte: a cápa már éppen azon volt, hogy megtámadja a lányát, akit az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a tengerből, mielőtt komolyabb baja esett volna. A cápa jó darabig követte az üres kajakot is, amelyet a motorcsónakkal vontattak partra. Az incidenst sokkhatással, karcolásokkal és horzsolásokkal túlélő lány azt mondta, a támadás épp olyan volt, mint amilyeneket cápás filmekben lehet látni. Sokkot kapott a látványtól nővére is.

Pár napja egy búvár erős tempóban több kilométert a part felé úszva menekült meg az őt üldöző cápáktól. Pár hete pedig Új-Dél-Wales északi partvidékén a levegőbe repített egy szörföst a rátámadó cápa. Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel, az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette. Szakértők szerint a vízi sportok egyre népszerűbbé válása is hozzájárul a cápatámadások számának emelkedéséhez.

Forrás: Wikimedia Commons/PLOS/Fallows C, Gallagher AJ, Hammerschlag N


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!