Évtizedekkel ezelőtt lezuhant repülőgépek áldozatait találták meg a Mont Blanc gleccserén

Emberi maradványokat találtak a Mont Blan egyik gleccserén, melyek az Air India légitársaság évtizedekkel ezelőtt lezuhant két repülőgépének valamelyikéről származhatnak. Az emberi maradványokat a Bossons-gleccseren találta egy környékbeli férfi, Daniel Roche, aki 14 éve keresi megszállottan az 1950-ben és az 1966-ban lezuhant repülőgépek roncsait.

Roche szerint – aki egy törvényszéki antropológussal is konzultált – a jégből kiolvadt testrészek egy nő maradványai lehetnek, az 1966. január 23-án 117 emberrel a fedélzetén lezuhant Boeing 707, a „Kangchenjunga” egyik utasáé. A másik Air India-repülőgép, a Malabar Princess névre keresztelt Lockheed Constellation 1950-ben járt szerencsétlenül a Mont Blanc csúcsai fölött.

Bossons-gleccser (Fotó: WikimediaCommons/Ximonic, Simo Räsänen) 
Fotó: Daniel Roche

A hegyimentők vezetője szerint a maradványok valószínűleg nem egyetlen holttesttől valók, és azt sem lehet megállapítani, hogy melyik lezuhant repülőgépről utasairól lehet szó. A mumifikálódott testrészeket egyelőre egy hullaházban helyezték el, további sorsukról az ügyészség dönt.

Daniel Roche, aki évek óta szakadatlanul járja a környéket a lezuhant indiai repülőgépek maradványai után kutatva, azt mondta, hogy ilyen testrészeket még nem talált, inkább csak koponya- és állkapocsdarabokat. A férfi megtalálta a Boeing négy hajtóművének egyikét is, azt ősszel akarja levitetni a völgybe.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!