Érdekes tények a Google keresőről

Naponta használjuk a Google keresőjét különféle információk megszerzése miatt, így talán nem is olyan meglepő az a tény, hogy egy hónapban több mint egymilliárd látogatója van a keresőóriásnak.

A Google nem hivatalos mottója az, hogy: “Ne legyél gonosz.”

Ezt a mottót (angolul: Don’t be evil.) egészen 2015-ig használta a Google, amelyet ezután lecserélt arra, hogy “Cselekedj helyesen.” (angolul: Do the right thing).

A “Google” szó 2006-ban vált hivatalos igévé

Ha meg akartunk tudni valamit a neten, régen úgy mondtuk, hogy rákeresünk a Google-ben. 2006. június 15-e óta viszont bekerült a “Google”, mint ige az Oxford angol szótárba, de továbbra is nagybetűs alakban maradt, annak ellenére, hogy ige lett belőle.

2007 óta van Gmail

2004-ben, a bétatesztelők számára kiadta a Google a Gmailt, azaz az ingyenes, webalapú e-mail fiók lehetőségét. Érdekesség, hogy amikor a Google 2007-ben nyilvánosan elindította a Gmail-t, a szolgáltatás még mindig a béta szakaszában volt.

Duplikált tartalomért nem ad bírságot a Google

Sok keresőoptimalizálási szakember hiszi még mindig azt, hogy a duplikált tartalomért bírságot ad a Google. Ez nem így van, hiszen nem a duplikált tartalomért bírságol a keresőóriás, hanem a másolt tartalomért. Ez bizony nagy különbség.

Rangsorolási tényező a visszamutató linkek minősége

Míg régen a visszamutató linkek száma számított – és ezzel könnyen vissza is lehetett élni -, addigra ma már a linképítés során a linkek minőségére kell figyelni. Tehát kevesebbet ér az, ha a linkelni kívánt weboldal témájához képest irreleváns webhelyekre teszünk ki több száz linket, mintha releváns és sokak által látogatott oldalakra helyezünk ki néhány visszamutató linket.

A Google Fordító 109 nyelvet támogat

10 évvel ezelőtt a Google Fordítót csak angolul és arabul lehetett használni, napjainkban viszont már 109 nyelvet támogat a sokak által nélkülözhetetlen, ingyenesen elérhető fordítóprogram.

Nem állandó a Google logó

A Google logó az aznapi híresség, esemény vagy ünnep szerint változik. Ezek a különleges logók nevet is kaptak: Google Doodles (Google-firkák) néven váltak ismertté.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!