Eltüntetik Seattle bizarr turistalátványosságát, a rágógumifalat

Húsz év után eltüntetik Seattle legfurcsább turistalátványosságát, a híres rágógumifalat. A színes rágógumikkal kidekorált téglafalra a legelső rágók a 90-es években kerültek fel. Bár az idők folyamán többször is eltávolították őket, egy idő után feladták, a rossz szokás ugyanis szó szerint ragadóssá vált, mára pedig egy kis szabad felület sem maradt a falon. Állítólag a Market Theater színházjegyeiért sorban állók kezdték el a rágógumijaikat felragasztani a falra unaloműzés gyanánt. Eleinte azért használták a rágógumit, hogy a kis érméket ragasszanak fel vele, de idővel az érmék eltűntek, és csak a rágógumik maradtak.

Rágógumifal

Rágógumifal

A híressé vált rágógumifal valódi turistalátványosság lett, melyet egyre többen és többen kerestek fel, hogy felragasszák rá a saját rágójukat. Vannak, olyanok akik a nevüket formázzák meg a kiköpött rágókból, vagy miniatűr művészi alkotásokat készítenek az apró gumikból: szívecskéket vagy éppen a béke jelét.

Rágógumifal

Rágógumifal

A rágógumifal ma már az amerikai város egyik leglátogatottabb helyének számít, azonban úgy tűnik, hogy már nem marad meg sokáig, ugyanis a város vezetőinek döntése nyomán hamarosan megtisztítják a falat a rágógumiktól. Mindezt azért teszik, hogy megőrizzék a Pike Place Market történelmi épületeinek falait. A milliónyi rágógumit ipari gépek segítségével fogják leszedni, a teljes tisztítás várhatóan napokat vesz majd igénybe. A hatóságok persze tisztában vannak azzal, hogy sokan minden bizonnyal újra elkezdenek majd rágókat ragasztgatni rá.

Rágógumifal

Rágógumifal

Rágógumifal

Rágógumifal

Rágógumifal

Cikkajánló: 5 híressé vált fal


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!