Elpusztította a földrengés Görögország egyik legszebb strandját – videó

Néhány nappal ezelőtt földrengés rázta meg Görögországban a jón-tengeri Lefkada szigetét, melynek következtében egy ember életét vesztette, többen megsérültek. A halálos áldozat egy hatvanéves nő, aki egy épület romjai alatt lelte halálát a sziget déli részén fekvő Athani faluban. A földrengés tíz házat megrongált. Az európai földrengéskutató intézet szerint a földmozgás a Richer-skála szerint 6,1-es erősségű volt, és fészke öt kilométer mélyen volt a tenger alatt Lefkada és Korfu szigete között. Az USGS amerikai földtani intézet szerint a rengés erőssége 6,8-es volt. A görög média azt írta, hogy a földrengést a Jón-tenger valamennyi szigetén és Athén körzetében is érezni lehetett.

Egremni
Fotó: Wikipedia

Egremni
Fotó: Wikipedia

A földrengés emellett elpusztította Lefkada leggyönyörűbb és leghíresebb strandját, Egremnit is. Néhány hajós videóra vette ahogy a földrengés után a sziklás part leomlik és betemeti a partot. Egremnit sok híres utazási portál a világ egyik legszebb strandjaként tartja számon és a turisták körében is hihetetlenül népszerű a valóban varázsaltosan szép strand.

Frissítés: Efthimios Lekkas görög szeizmológus szerint nincs ok az aggodalomra mivel a tenger a nyári hónapokra elmossa a kőomlásokat. A professzor szerint a partszakasz nagyobb és látványosabb lesz, mint korábban volt.

egremni

VIDEÓ – a földrengés pusztítása:

A földrengés után készített légi felvételen látható, hogy a lezúduló törmelék betemette a strandot:

A gyönyörű strand a földrengés előtt:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!