Egy kutya mentette meg a magára maradt koalabébi életét

Egy barátságos golden retriever személyében lelt megmentőre egy magányos koalabébi Ausztráliában: az anyjától elszakadt kis állat felmászott a kutya hátára, belekapaszkodott a szőrébe és el sem akarta engedni. Az 5 éves, Asha nevű golden retriever gazdái az egyik reggel arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron sétáló kedvencük valamit cipel a hátán. A Strathdownie-ban élő McKinnon család tagjai először el sem akarták hinni, hogy kutyájuk hátán egy kis koala ücsörög.

“A férjem azonnal kiabált nekem, hogy nézzem meg őket. Először nem értettem, hogy miről beszél, aztán megláttam ezt a pici koalát Ashához bújva és elnevettem magamat, úgy meglepődtem. Asha folyton hátra pillantgatott a koalára, de eszében sem volt lelökni magáról, boldog volt, hogy odabújt hozzá” – mesélte Kerry McKinnon az egyik helyi lapnak.

Azt nem lehet tudni, hogyan keveredett a család udvarára a koalakölyök, de valószínűleg kieshetett anyja erszényéből az éjszaka folyamán messzire keveredett tőle. A magára maradt erszényes a kutyához bújva keresett menedéket, aki láthatóan örömmel fogadta a kis jövevény felbukkanását.

„Asha kétségkívül megmentette a koala életét azzal, hogy melegen tartotta. Elpusztult volna, ha az egész éjszakát egyedül tölti a szabadban, mivel hajnalban nagyon lehűlt a hőmérséklet. Ráadásul a földön botorkáló, tehetetlen kölyök könnyű prédát jelentett a ragadozók számára” – mondta a kutya gazdája.

A koalabébi egyébként annyira ragaszkodott a kutyához, hogy hevesen ellenállt amikor le akarták venni róla, folyamatosan fújtatott és erősen kapaszkodott a bundájába. A kölyök azonban mindenképp szakértők segítségére szorult, ezért elvitték egy állatorvoshoz, aki alaposan megvizsgálta és mivel mindent rendben talált, koalagondozókra bízta a kis erszényest, addig amíg nem engedhetik vissza a szabadba.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!