Egy amerikai farmer színes kukoricát kísérletezett ki

Elképesztő kukoricákat kísérletezett ki egy amerikai farmer. A speciális fajta szemei szivárványszínben pompáznak. A színes kukoricacsövek bármilyen hihetetlen, nem egy génmanipuláció eredményei. Hanem hosszú, évtizedes kísérletezésé. Egy oklahomai farmer Carl Barnes több éves munkájának köszönhető.  Carl Barnes az évek során rengeteg színt kísérletezett ki csak a kukoricák keresztezésével. Sajnos azt már nem érhette meg, hogy színes kukoricája a farmerek között is népszerűvé váljon. Halála előtt úgy döntött, titkát és a színes növény magvait egy barátjának adja, és megkérte, hogy vigye tovább a színes kukoricák hírét. Ez a barát, Greg Scheon volt.

Színes kukorica

2010-ben Greg Scheon megmutatta a színes kukoricát Bill McDorman-nek, akinek egy vetőmagokkal foglalkozó cége van Arizonában. A férfi teljesen elképedt a színes kukoricáktól, hiszen még sohasem látott ilyet. A cég tulajdonosa alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a növényeket, és biztos volt benne, hogy ilyen színű kukoricát képtelenség nevelni. Tévedett. Az egyedi a színes kukorica magvai azóta az interneten megvásárolhatóak, és hatalmas feléjük az érdeklődés. A kertészek nagyon izgatottak, hiszen szeretnének ők is színes kukoricákat termeszteni kiskertjükben.

Színes kukorica

Az interneten megvásárolható “Glass Gem” nevű kukoricamag csomagja 1800 forintnak megfelelő összegbe kerül. Azonban akkora feléjük az érdeklődés, hogy folyamatosan kifogynak a magokból. A Glass Gem nem annyira főzésre van kitalálva, azonban pattogatott kukorica és liszt és készülhet belőle.

Színes kukorica

Színes kukorica

Színes kukorica

Színes kukorica

Színes kukorica

Színes kukorica

//Forrás:DailyMail/hir.ma//

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!