Doha – látványos time-lapse videó Katar fővárosáról

Doha Katar fővárosa és egyben legnépesebb városa, az ország keleti részén helyezkedik el. Katar fő gazdasági erőforrása a hatalmas kőolaj- és földgázkészlete. Iparát a kőolaj-finomítás, vegyipar és teljes vertikumú vaskohászat alkotja. A tetemes bevételekből fejlett infrastruktúrát, szociális intézményrendszert építettek ki.

Doha

Doha városát 1850-ben alapították Al-Bida néven. Doha a katari olajbányászat és -kivitel központja. Itt találhatóak a katari olajipari vállalatok központjai. A város jelenleg nagy ütemben fejlődik. Doha vegyes összetételű népességét helyi arabok, valamint a legnagyobb számú kisebbségként dél-ázsiai, valamint más arab országokból származó arabok alkotják. Ezenkívül sokan költöztek ide Amerikai Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, és a Dél-afrikai Köztársaságból is.

Doha

Doha

Doha

Doha éghajlata forró sivatagi, a hőmérséklet májustól szeptemberig átlagosan 38 °C feletti. A nyári hónapokban szinte nincs csapadék, évente átlagosan 75 mm hullik, leginkább az októbertől márciusig terjedő időszakban. A tél is meleg, a hőmérséklet csak ritkán csökken 7 °C alá. Nyáron a hőmérséklet gyakran eléri és meghaladja a 40 °C-t.

Welcome To Doha Timelapse from Michael Shainblum on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!