Csak anyagiak terén lehet előnyös egy használt laptop?

Pusztán anyagi megfontolásból lehet-e a használt laptop vásárlás előnyös döntés? Vagy ennél azért jóval összetettebb a kép, és a financiális megfontolások mellett egyéb pozitív hozadéka is lehet ennek a választásnak?

Felhasználók tízezreinek könnyítheti meg a dolgát, ha egyszer és mindenkorra transzparensen látják a képet ebben a döntésben. Mi éppen ehhez kívánunk átfogó segítséget nyújtani a cikkben.

Mennyivel gazdaságosabb megoldás egy használt laptop beszerzése? 

Az esetek döntő többségében észrevehető, és igencsak kedvező a differencia. Olyannyira, hogy akár jónéhány tízezer forintot is meg tudunk spórolni pusztán azzal a nyitottsággal, hogyha nem ragaszkodunk foggal-körömmel a vadiúj gépekhez.

Ha bizonyítékra van szükség, elég csak szemügyre venni a hasznaltlaptop.eu használt laptopok olcsón elérhető kínálatának modelljeit. Olyan kategóriát képviselnek ezek a gépek, amelyek nagy valószínűséggel mindenkinek megengedhetők.

Szemben azzal, ha egy-egy teljesen új széria készülékeivel kezd el szemezni az ember. Nemcsak autóknál, de laptopoknál is sokszor indokolatlanul többe kerül az új. Úgyhogy a kérdés inkább az, vajon lehetnek-e plusz előnyök az anyagiakon túl.

Csak anyagiak terén lehet előnyös egy használt laptop?

A tapasztalat egyértelműen azt bizonyítja, hogy korántsem. Persze, ha jól belegondol az ember, már pusztán az is egy korrekt ajánlat, ha ugyanazt a funkcionalitást alacsonyabb áron tudjuk elérni.

De szerencsére akad még az előnyökből bőven. Pláne annál az eshetőségnél, ha azt is tudatosan választjuk meg, hogy honnan történjen a készülékvásárlás. Igazán jól akkor lehet járni, ha a kétes helyek helyett a specializált szolgáltatókat választjuk.

Sokan nem is tudják, hogy ezek a használt laptopok gyakran a nagy multicégek és pénzintézetek osztályairól származnak. Az égvilágon semmi bajuk, csak lecserélték őket újabbra. Innentől kezdve pedig akár nekünk lehetnek a segítségünkre éveken át.

Használt laptop keresésnél is érdemes figyelembe venni a gyártó nevét

Jó példa erre, ha valaki egy-egy HP laptop mellett teszi le a voksot. Mindegy, hogy a készülék i3-as, i5-ös vagy i7-es processzorral, mekkora memóriával és tároló kapacitással rendelkezik a teljesítmény egyéb mutatói mellett.

Az olyan brandek, mint a HP, egyfajta garanciát jelentenek a kifogástalan minőségre. Pontosan ez az, amire az embernek szüksége van. A legjobb pedig, hogy használtan ezt nagyságrendekkel könnyebb elérni.

Azt pedig szinte már csak mellékesen teszi hozzá az ember, hogy az új gépeknél meglepően gyakoriak a rejtett hibák. Márpedig mélyen “zsebbe nyúlós” történet az, amikor egy-egy ilyet muszáj megjavítani.

Ellenben ha nem kötjük az ebet a karóhoz és nem akarunk minden áron vadiújat, akkor ezt a nem várt kellemetlenséget is el lehet kerülni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!