Cirkuszi elefántok számára hoznak létre menedéket Franciaországban

Két neves állatvédő csoport hozza létre Európa első menhelyét a nyugalomba vonuló cirkuszi elefántok számára. A World Animal Protection nevű csoport és az Elephant Haven jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben alakítja ki az elefántmenedéket, amelynek egy része már ősztől működni fog. A menedékhelyen teraszt is építenek a látogatók és turisták számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat.

Forrás: World Animal Protection
Forrás: Elephant Haven

Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy az állatvédők sikeresen lobbiztak a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban. Az európai cirkuszok műsoraikban ugyanis több mint száz elefántot használnak. Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.

Forrás: World Animal Protection 

“Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra” – közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója.

“Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának” – mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.

Forrás: World Animal Protection


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!