Batkid megmentette a várost – elképesztő megmozdulás egy leukémiás kisfiúért

Több mint 12 ezer önkéntes statiszta vett részt azon a megmozduláson amit egy ötéves leukémiás kisfiú örömére szerveztek Amerikában, San Francisco-ban. Miles Scott imádja Batman-t és most egy napra Batkid vagyis a Denevérkölyök bőrébe bújhatott, miközben San Francisco a Batman filmekből ismert Gotham City-vé változott. A szuperhős kisfiú számos hőstettet vitt véghez a városban, először megmentett egy fiatal nőt, akit a “bűnözők” egy bombának látszó szerkezettell együtt a villamossínekhez kötöztek.

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Majd ismét riasztották ugyanis a Rébusz néven ismert gonosztevő ki akarta rabolni a város egyik bankját. A denevérbőrbe bújt Miles a felnőtt Batman segítségével sikeresen elfogta. Ezután a hősök jól megérdemelt ebédjüket fogyasztották, amikor a hamburgerező előtt emberek sokasága kért izgatottan segítséget. Mint kiderült, a Pingvin elrabolta Gotham City kabalaállatát. A szuperhősök ismét akcióba lépetek és autóval üldözőbe vették a rablót. Nem az eredeti batmobillal üldözték ugyan a hírhedt gengsztert, hanem egy Lamborghinivel, ám az autót természetesen Batman-emblémák díszítették.

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

A kis szuperhős természetesen visszaszerezte a gazembertől a kabalaállatot. Miles Scott-nak személyesen gratulált a San Francisco rendőrfőnöke, amiért ilyen hősiesen megvédte a várost a gonosztevőktől, a polgármester pedig a város kulcsait is átadta neki. A filmekbe illő akciót a Make A Wish nevű alapítvány szervezte, mely a beteg kisgyerekek kívánságainak teljesítésével foglalkozik. San Francisco városában sokan részt vettek a megmozduláson, a statisztákon kívül például San Francisco Chronicle “Gotham City Chronicle” névre keresztelt különkiadásban számolt be az eseményekről „Batkid megmentette a várost” szalagcímmel. Az ABC tévécsatorna megszakította adását, hogy megmutassák Batkid hőstetteit.

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid

Batkid


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!