Az állatkerttől 140 méterre találták meg a két hete megszökött óriásteknőst

Épségben találták meg azt az óriásteknőst, amely két hete szökött meg a japán Shibukawa Állatparkból. Az egy méter hosszú és körülbelül 55 kilós, Abuh nevű nőstény teknős augusztus elején gyalogolt ki egy óvatlan pillanatban az állatkertből, amikor gondozói kiengedték, hogy a nyitvatartási idő alatt a látogatók között sétálhasson.

Forrás: Shibukawa Animal Park

Miután napokig nem bukkantak a nyomára, az állatpark illetékesei felhívást tettek közzé, 500 ezer jent (átszmítva 1,2 millió forint) ígérve annak, aki épségben visszahozza az elcsatangolt állatot – írja az MTI. Végül sikerrel jártak, hisz egy helyi lakos fiával az óriásteknős keresésére indult, és meg is találta őt a környező bokrokban – mindössze száznegyven méterre az állatkerttől.

“Nagyon megkönnyebbültünk, hogy biztonságosan visszatért hozzánk. Új intézkedéseket fogunk hozni azért, hogy ilyen soha ne fordulhasson elő” – mondta Jamane Josimi, az állatkerti személyzet egyik tagja. Egy hónap alatt ez volt ugyanis a második alkalom, hogy Abuh eltűnt az állatparkból.

Forrás: Shibukawa Animal Park

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!