Akik egy táskányi holmival kezdenek új életet

Emanuele Satolli olasz fotós olyan illegális bevándorlókat fotózott, akik egy jobb élet reményében az Amerikai Egyesült Államokba szeretnének eljutni. Börtön és kitoloncolás fenyegeti őket, ők mégis újra és újra nekivágnak. A fotósnak megmutatták táskáik tartalmat, azokat a személyes dolgaikat, amikkel útnak indultak.

Illegális bevándorlók

Delmis Helgar (32) Hondurasból Houstonba szeretne minél előbb eljutni, ahol a kislánya él a rokonoknál. Táskájában egy sminkszett, egy tükör, ajakfény, dezodor, póló, Biblia, arczselé, mobil, pénztárca, gyógyszer, töltő, hajgumi és két betét volt.

Illegális bevándorlók

Carlos Gomez (34) Guatemalában született, tíz évig élt Miamiben, amikor öt hónappal ezelőtt kitoloncolták. Táskájában egy póló, egy olló, egy nadrág, borotva, gyógyszerek, sampon, dezodor, póló és egy kóla volt.

Illegális bevándorlók

Alfredo Núñez (46) El Salvadorból az USA-ba szeretne eljutni, de ma már azzal is beérné, ha Észak-Mexikóban találna magának munkát. Táskájában egy pár cipő, egy Biblia, vécépapír és egy mobil volt.

Illegális bevándorlók

Luis Alfredo Portales (43) Guatemalában született, de 28 évet élt Kaliforniában. 18 hónappal ezelőtt toloncolták ki, amikor ittasan balesetet okozott. Vissza szeretne térni az országba, ahol felesége és 4 gyermeke várja. Táskájában egy póló, krém, víz, chips, elemek, személyigazolvány, banán, fogkefe és egy nadrág voltak.

Illegális bevándorlók

A kubai Roger Savon Court (40) először Kolumbiába utazott, onnan Guetamalába. Innen szeretne eljutni az USA-ba. Táskája neki sincs tele túl sok értékkel.

Illegális bevándorlók

Ariel Mejia (22) Guatemalából indult útra, hogy eljuthasson az USA-ba, de Mexikóban elfogták. New Yorkba szeretne eljutni, két testvére ott él és dolgozik. Táskájában zsebkendő, zokni, szappan, mobil, gyógyszer, toll, fogkefe és egy törülköző volt.

Illegális bevándorlók

Edwin Alexander Mateo (22) szintén Guatemalából kelt útra, ő is az USA-ba szeretne eljutni, hogy ott DJ-ként dolgozhasson. Mexikóban őt is elkapták és kitoloncolták. Az ő utazótáskájának tartalma is szegényes.

Illegális bevándorlók

Andres Sanchez (42) El Salvadorból indult útra, sikerült is eljutnia Virginiába, két évvel ezelőtt azonban egy teljesen hétköznapi rendőrségi igazoltatás során derült ki, hogy illegálisan tartózkodik az országban és kitoloncolták. Próbál visszajutni, táskája nincs, mert megpróbál úgy kinézni, mint egy helyi.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!