Akciókamerák: rögzíts minden pillanatot tökéletes minőségben!

Te is néztél már vissza izgatottan felvételt, aminek aztán csalódás lett a vége? Ahelyett, hogy élvezhetted volna a felvételt, egy rossz minőségű, alig kivehető, elmosódott valamit láttál. Nos, ez történik akkor, ha egy hagyományos kamerával szeretnél felvenni olyasmit, amiben sok a mozgás, illetve a terep sem éppen könnyű.

Fotó: Boiarkina Marina / Shutterstock.com

Ha többször is lenne alkalmad ilyen helyzeteket rögzíteni, érdemes lehet egy akciókamerára beruháznod, ami kifejezetten arra való, hogy nem ideális körülmények között, akár mozgás közben is jó felvételt készítsen. Az Alza kínálatában találhatsz is ilyen szerkezeteket, már csak az a dolgod, hogy kiválaszd az igényeidnek megfelelőt.

Így válassz akciókamerát!

Nagyon sokféle akciókamera érhető el, és laikusként nem biztos, hogy egyszerű kiválasztani azt, ami a leginkább neked való. Rengeteg szempont van, ami alapján lehet a kört szűkíteni, érdemes ezeket végiggondolni, hogy a lehető legjobb döntés szülessen.

Ezeket a szempontokat mindenképp vedd figyelembe:

  • Mennyire vennéd igénybe a kamerát? Nyilván nem mindegy, hogy évente csak néhány alkalommal kerül elő, vagy hetente többször. Utóbbi esetben a strapabíróságra nagy hangsúlyt kell fektetni, és nem árt, ha hosszabb garancia van a készülékre.
  • Milyen körülmények között használnád? Ha vízi sportok közben szeretnél kamerázni, akkor nyilvánvalóan szükség lesz a vízálló funkcióra, de ha például kerékpározás során használod, akkor ez nem annyira fontos. Ezen kívül persze még számos körülmény van, ami befolyásolhatja, mire is van szükséged – vedd ezeket sorra, hogy jól kihasználhasd a kamerádat!
  • Hobbi, haladó vagy profi? Ha azt szeretnéd felvenni, ahogy évente kétszer a nyaralás során búvárkodsz, neked elég lesz a hobbi készülék is. Amennyiben rendszeres extrémsportoló vagy, és szokásod felvételeket készíteni a bevetéseidről, egy profi készüléket is kihasználhatsz – valahol a kettő között pedig ott a haladó/középkategória. Mindegyik mást nyújt, profiként a hobbi kamera neked kevés lesz, kezdőként viszont csak fölöslegesen összezavar a profi; a szintednek megfelelőt válassz!

Vásárold meg a neked való akciókamerát, és élvezd a tűéles felvételeket!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!