A világ egyik legnagyobb magbankja segít az ausztrál tűzvészben odaveszett növények megőrzésében

A brit Kew Gardens segít az ausztrál bozóttüzekben elpusztult növények és fák magjainak megőrzésében, későbbi pótlásában. A királyi botanikuskert felajánlotta segítségét a növények magjainak begyűjtésében és a ritkaságok tárolásában.

Közzétette: Kew Gardens – 2019. október 5., szombat

 

A magokat a világ egyik legnagyobb magbankjában, a Millennium Magbankban (MSB) helyezik biztonságba. Az MSB a világ minden tájáról származó, 40 ezer különböző faj 2,3 millió magját őrzi biztonságos és ellenőrzött környezetben, föld alatti tárolókban.

Forrás: Wikimedia Commons/Patche99z

Az Ausztráliában pusztító tűzvész nyomán több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, és csaknem egymilliárd állat pusztult el. Az ausztráliai magok begyűjtésben a Kew tudósai együttműködnek helyi kollégáikkal a kontinens biodiverzitásának megőrzése érdekében. A magokból a következő években növények új nemzedékeit lehet majd ültetni.

The UK Government has announced it will assist the Australian Seed Bank Partnership in the response to the…

Közzétette: Australian Department of Agriculture, Water and the Environment – 2020. február 9., vasárnap

 

A Kew 2000 óta működik együtt ausztrál intézményekkel, rendelkezésre bocsátja szakértelmét a magok begyűjtésében, megőrzésében és annak biztosításában, hogy a ritka, illetve veszélyeztetett fajok fennmaradjanak. Mindeddig a helyi magbankokban őrzött 8900 ausztrál növényfaj 12 450 magját sikerült duplikálva a Kew MSB magbankjában is megőrizni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!