A csodálatos Szingapúr

Mi az első gondolatod, amikor Szingapúrra gondolsz? Lehet, hogy sokunknak azok az építészeti csodák, amelyek lenyűgöznek bárkit, még azokat is, akik nem igazán azért utaznak egy-egy országba, hogy annak építészeti remekeiben gyönyörködjenek. A cikkben bemutatunk néhány érdekes helyet, amelyet mindképpen meg kell nézned, ha Szingapúrban jársz.

Gardens by the Bay

A Gardens by the Bay, a világ egyik legszebb és egyben leghíresebb kertje. A kertben található fák a 25-50 méteres magasságot is elérhetik. Ez egy futurisztikus botanikus kert, amely több tíz hektáron terül el, és a jövő botanikus kertjének is nevezik.

Sentosa-sziget Szingapúrban

A Sentosa Island, a Sentosa – sziget, egy apró üdülősziget. Szingapúr déli partja mellett helyezkedik el. Ha egyszer ide sodor az utat, mindenképpen látogasd meg ezt a szigetet, hiszen nagyon sok látnivaló van ezen a kis szigeten. A strandot se hagyd ki, a homokos tengerparton napozva megcsodálhatod a buja esőerdőket, de csodálatos gyógyfürdőket is látogathatsz, amely nem csak a testnek, de a léleknek is felüdülést jelent.

A szingapúri Flyer

A szingapúri Flyer, Ázsia legnagyobb óriáskereke, amely Szingapúr egyik jellegzetes ikonja. Éjszaka, az óriáskerékről, lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Csodálatos látványt nyújt a Szingapúr-folyó, a Raffles Place és a Merlion Park is gyönyörűen ki van világítva.

A jólét szökőkútja és Szingapúr

A jólét szökőkútja, avagy a Fountain of Wealth Szingapúr egy másik ikonikus látnivalója. A szökőkút a gazdagságot, a jólétet és magát az életet szimbolizálja Szingapúrban.

Botanikus Kert Szingapúrban

A szingapúri Botanikus Kert az egyetlen olyan trópusi kert, amely az UNESCO világörökség része. A kert mintegy 80 hektáron terül el, és több mint 10000 virággal és fával büszkélkedhet. Az egyik legszebb látványossága a Nemzeti Orchideakert, illetve itt van egy gyerekkert is, amely a világon az első, kizárólag csak gyerekeknek szentelt kertje.

A Lazarus-sziget

A Lazarus-sziget, Szingapúr déli részén helyezkedik el és egy sétány köti össze a St. John’s-szigettel. A sziget, a lélegzetelállítóan gyönyörű környezetével és homokos strandjával ideális hely a napozáshoz, a piknikezéshez és a pihenéshez.

A szingapúri Merlion Park

Ha Szingapúrba sodor az utad, ne hagyd ki a Merlion Parkot, amely szabadon és ingyen látogatható és Szingapúr mitikus nemzeti ikonját, a Merliont láthatod itt, ami egy fura állatszobor, hiszen félig oroszlán, félig pedig hal. Ez a csodálatos park, évente mintegy egymillió turistát vonz.

Marina Bay Sands

A Marina Bay Sands, Szingapúr egyik legikonikusabb szállodája. Egy üdülőkomplexum és a világ egyik legdrágább és egyben leglenyűgözőbb kaszinója található itt. Az 55 emeltnyi épület ad otthont a világ legnagyobb medencéjének és kaszinójának. A pazar, 15 000 négyzetméteres kaszinó körülbelül 500 játékasztallal, 1600 játékgéppel és 30 privát játékteremmel rendelkezik. A vendégek már a kaszinóba való belépéskor észrevehetik azt a luxust, ami itt fogadja őket, hiszen a mennyezetről egy Swarovski kristályokból álló csillár lóg és a berendezés is csodás.

Maga a hotel egy üdülőhely is egyben, trópusi kertekkel, éttermekkel, éjszakai klubokkal, és egy 150 méteres kültéri végtelenített medencével is rendelkezik. A Marina Bay Sands Hotelben összesen több mint 2500 szoba és több, hatalmas bevásárlóközpont, illetve luxus üzlet található. Találsz itt Chanel, Gucci, Cartier és Prada üzleteket is.

A kaszinó az üdülőhely területének mintegy 3 százalékát foglalja el. A Rabona a nap 24 órájában nyitva van a vendégek előtt. A kaszinóban csakis a megfelelő öltözetben lehetséges belépni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!