6 év és 720 ezer fotó után kapta el a tökéletes pillanatot a fotós

Alan MacFadyen skót természetfotós hat éven keresztül próbált tökéletes fotót készíteni egy halra lecsapó jégmadárról. Kisgyermekként még nagyapja mutatta meg neki egy jégmadár fészkét, őt pedig lenyűgözte a madarak csodálatos látványa, így amikor 2009-ben elkezdett foglalkozni a természetfotózással, nagy álma volt, hogy elkészíthesse a tökéletes fotót. A skót fiatalember hat éven keresztül „kattogtatott”. Számításai szerint összesen 4200 órát állt lesben, miközben 720 ezer fotót készített a megálmodott képig.

A célja az volt, hogy a madár tökéletesen egyenesen helyezkedjen el, a víz felszíne pedig sima legyen, sehol egy csobbanás. Végül sikerült elkapnia a pillanatot, amikor a jégmadár alábukik a vízbe a zsákmányáért, anélkül, hogy a legkisebb hullámot keltené a víz felszínén.

1

Fotó: Alan MacFadyen

“Azt a pillanatot vártam, amikor a jégmadár áthatol a víz felszínén, és anélkül bukik le, hogy a legkisebb csobbanást vagy fodrozódást keltené. Ehhez nemcsak az kellett, hogy a lehető legjobb helyen legyek a kép készítésekor és elkapjam a legjobb pillanatot, de arra is szükség volt, hogy a madár maga is tökéletesen tegye a dolgát” – mondta a képről a fotós.

A fotós néhány előző próbálkozása

3

6

Fotó: Alan MacFadyen

2

Fotó: Alan MacFadyen

5

Fotó: Alan MacFadyen

4

Fotó: Alan MacFadyen

Forrás: BoredPanda

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!