Vízben oldódó, környezetbarát zacskót fejlesztettek ki chilei kutatók

Chilei mérnökök a napokban mutatták be új fejlesztésüket, egy vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes bevásárló zacskót. Roberto Astete és Christian Olivares, a chilei Solubags vezetői, a Santiago-ban tartott sajtóértekezletükön elmondták, hogy a zacskó titka az, hogy megváltoztatták a vízben oldódó polivinil alkoholA pakisztáni hadsereg több ezer liter illegális alkoholt semmisített meg. (C2H4O)x kémiai képletét. A sajtótájékoztatón a szakemberek be is mutatták az ilyen alapanyagból készült, a környezetet egyáltalán nem szennyező zacskó lebomlását vízben, ami hozzájárulhat a műanyagszennyezésTengervízben lebomló műanyagot hoztak létre kínai tudósok. megállításához.

“A nagy különbség a hagyományos műanyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. zacskók és az általunk előállított anyag között az, hogy míg az előbbi 150-500 évig megmaradhat a természetben, addig a miénk öt perc alatt lebomlik” – magyarázta Astete, hozzátéve, hogy az anyag akár egy főzőedényben vagy mosógépben is lebontható.

A cégnek van termelő egysége Kínában, de az illetékesek szerint a környezetbarátZöldségekkel tennék környezetbarátabbá az építőipart - répa felhasználásával hoztak létre betont. zacskót bárhol elő lehet állítani a világon technológiájuk alkalmazásával. Chilében októberben kezdik el gyártani, és számos latin-amerikai ország érdeklődik az új termék iránt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!