Víz alatti szálloda nyílt a Nagy-korallzátonynál

Megnyílt az első ausztrál vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. alatti hotel Víz alatti szálloda Dubaiban . a Nagy-korallzátonyA felhőtakaró megnövelésével és kifényesítésével védenék meg a Nagy-korallzátonyt. nál: a tízmillió ausztrál dollárból létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre, a Hardy Reefnél horgonyozták le. A szállodahajónak két szobája van, amelyek a vízszint alatt helyezkednek el. A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek zavartalanul élvezheti a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét.

Forrás: NASA/GSFC/LaRC/JPL, MISR Team

Az akváriumszerű hotelt 14 hónapÚjabb hatalmas napkitörést észleltek. alatt építették fel. A munkaFérfiak, akik nem törődnek a munkavédelmi szabályokkal. során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát – számolt be róla az ausztrál médiának Luke Walker, a Journey Beyond utazásszervező cég vezetője. A hotelben olyan szolgáltatást nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy a világörökség részét képző Nagy-korallzátonyA felhőtakaró megnövelésével és kifényesítésével védenék meg a Nagy-korallzátonyt. természeti csodáit a környezet károsítása nélkül tekinthessék meg a turisták. A szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is szolgálatot teljesít, akik a Nagy-korallzátony megismerésében segítik a vendégeket.

Forrás: Wikimedia Commons/flickr/Steve Evans

A szállodahajót a korallzátony egy olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikánLamantinok ragadtak a sárba az Irma hurrikán miatt. . Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első “nagyszabású koralltranszplantációját”, amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!