Válogatás az év természetfotósa verseny lélegzetelállító pályaműveiből

Idén sem okoz csalódást rajongóinak a Wildlife Photographer of the YearMegrázó képpel nyert az idei versenyen az év természetfotósa.  (Az év természetfotó2016 legviccesebb állatfotói. sa) versenyMagával ragadó alkotással diadalmaskodott az év természetfotósa verseny idei győztese. , mely 2017-ben is bővelkedik lenyűgöző és megdöbbentő pályaművekben.  A rangos versenyen, amelyre 92 országból csaknem 50 ezer képpel neveztek a profi és amatőr fotósok, 16 (13 felnőtt és 3 ifjúsági) kategóriában hirdetnek győztest.

A pályázatot 1965-ben hirdette meg először a BBC Wildlife Magazine. Annak idején csak állatos fényképekkel lehetett nevezni, mostanra azonban számos kategóriával bővült a verseny, amely immár a londoni Természettudományi MúzeumMúzeumlátogatók, akik saját hasonmásukat fedezték fel régi festményeken. szervezésében zajlik. A győztes és a döntős képekből a múzeumban nyílik kiállítás, amely aztán turnéra indul. A győzteseket a kreativitás, az eredetiség és a technikai megvalósítás alapján fogják kiválasztani.

Tojást zsákmányoló sarki rókaBetiltják a szőrmefarmokat Csehországban.  a zord éghajlatú Vrangel-szigeten:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Sergey Gorshkov/2017 Wildlife Photographer of the Year

A halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászat gyakorlása után anyával játszik egy medvebocs az alaszkai Lake Clark Nemzeti Parkban:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Ashleigh Scully/2017 Wildlife Photographer of the Year

Egy színpompás kvézál madárRitka madárvendég költözött a hortobágyi Halastóba. (quetzal) táplálékot visz fiókáinak a Costa Rica-i San Gerardo de Dota erdejében:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Tyohar Kastiel/2017 Wildlife Photographer of the Year

Halak után kutató fehérfejű rétisas az eső áztatta Amaknak szigetAz űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten. én:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Klaus Nigge/2017 Wildlife Photographer of the Year

Vízforráshoz igyekszik egy elefántMajdnem elveszítette ormányát egy kiselefánt az orvvadászok csapdája miatt. sötétedés előtt a kenyai Maasai MaraNagy marák születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Nemzeti Rezervátumban:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: David Lloyd/2017 Wildlife Photographer of the Year

Egy kis pihenőt tart téli élelemszerező útja közben egy fiatal európai mókus:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Mats Andersson/2017 Wildlife Photographer of the Year

Tengeri pillangók az Ohotszki-tengerben: ezek az élőlények nagyon érzékeny az óceánok összetételének változására, ezért kiváló jelzői az elsavasodásának.

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Andrey Narchuk/2017 Wildlife Photographer of the Year

Kíváncsi bohóchalak: ezek halak rendszerint kettesével élnek egy virágDémoni alak rajzolódik ki egy Kolumbiában felfedezett orchideán. állat (korallpolip) „albérlőiként”. A virágállat, bár nem akarattal, nem csak biztosítja a halak táplálékát hanem védi is őket, ezért az bohóchalak is védelmezik a virágállatot olyan halakkal szemben, amelyek képesek lecsípni a karjait.

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Qing Lin/2017 Wildlife Photographer of the Year

Egy Weddell-fóka tanítja kölykét kora tavasszal a Déli-sarkvidék jeges vizében:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Laurent Ballesta/2017 Wildlife Photographer of the Year

Aprócska csikó40 ezer év után került elő egy ősi csikó fosszíliája a szibériai permafrosztból. hal kapaszkodik bele egy tengerbe került fülpiszkáló pálcikába az indonéziai Sumbawa-szigetnél:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Justin Hofman/2017 Wildlife Photographer of the Year

Műtéten átesett szumátrai tigrisKína 25 év után ismét engedélyezi a tigris- és orrszarvúcsontok kereskedelmét. lábadozik egy ketrecben. A fiatal állat egyik hátsó lába olyan súlyosan megsérült, miután belelépett egy ültetvény közelében kihelyezett csapdába, hogy amputálni kellett.

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Steve Winter/2017 Wildlife Photographer of the Year

A világ egyik leginkább veszélyeztetettMár nem fenyegeti kihalás a karibi manátuszt. macskaféléje, egy ibériai hiúzHat ország fogott össze az európai hiúzok megmentése érdekében. pihen a spanyolországi Sierra de Andújar Nemzeti ParkA kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó. erdejében:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Laura Albiac Vilas/2017 Wildlife Photographer of the Year

Arizona nemzeti jelképe a saguaro, vagy más néven kandeláberkaktusz, mely akár 15 méteresre is megnő, s gyökerei labirintust szőnek, hogy elnyeljék a csapadékot:

Az év természetfotósa verseny
Fotó: Jack Dykinga/2017 Wildlife Photographer of the Year

További információ: Natural History Museum of London 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!