Úszó jéghegyen rekedt sarki rókát mentettek meg kanadai halászok

Egy kisebb jéghegyen rekedt rókát mentett meg három halász a kanadai LabradorA metrósínek közé zuhant gazdája után ugrott a bátor vakvezető kutya. félsziget közelében. Mallory Harrigan, Cliff Russell és Allan Russell hajóSkócia felé tart a leghíresebb szellemhajó. ja néhány kilométerre járt a parttól, amikor észre vették a gomba formájú jégtömböt, majd felfedezték, hogy egy kis állat kuporog a tetején. A rákhalászok először azt gondolták, hogy bizonyára egy fókaPolippal csapott arcon egy megdöbbent kajakost a fóka. pihen rajta, ám ahogy közelebb értek, rádöbbentek, hogy egy bajba jutott sarki rókával találkoztak a tengeren.

A fiatal sarki rókaFeszülten figyelte a rókamama, ahogy kimentik a csatornába szorult kölykét. minden bizonnyal zsákmány után merészkedett a váratlanul leszakadó jégtömbre, mely megállíthatatlanul sodródott a nyíltvíz felé. A halászok azonnal a segítségére siettek, hiszen tudták, hogy máskülönben nincs esélye az életben maradásra. “Tudtuk, hogy mi jelentjük számára az egyedüli esélyt a túlélésre, mivel a szelek megváltoztak, és a jégKardszárnyú delfineket mentettek az oroszországi Szahalin szigeténél. gyorsan sodródott egyre távolabb a partvonaltól” – mesélte Mallory Harrigan.

A mentőakció azonban nem volt egyszerű, mivel a rémült róka minden erejével küzdött ellene, hogy befogják, a végén, mint azt a férfi mesélte, már szó szerint nem tudott mozogni. A kimerült állatot ekkor sikerült felhúzni a fedélzete, ahol egy rögtönzött fekvőhelyet is kapott, ahol azonnal elaludt és csak órákTöbb száz életet mentett meg a kutya, aki kiszagolja a daganatokat. múlva ébredt fel, még enni sem kelt fel. Miután kipihente a veszélyesVért könnyezik és izzad egy fiatal dominikai lány . kalandot, már megnyugodva falatozta el a neki szánt ételt. Miután a halászok visszatértek a szárazföldre szabadon engedték a jóllakott rókát, mely láthatóan megkönnyebbülten állt odébb, mikor rájött, hogy tényleg menekült.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!