Űrszállodát épít egy orosz cég

Cimkék: , ,

Űrhotelt akar létrehozni egy orosz cég a gazdag űrturisták számára. A különleges vendéglátó intézmény tervezője az Orbital Technologies. A vendégeket a szállodába egy SzojuzA nap képe - felszállás Bajkonurból. űrsiklóval utaztatnák, azzal a típussal, amivel az űrhajósokat szokták a Nemzetközi Űrállomásra szállítani, az utazásBotanikus kert és vasútállomás egyben - az Atocha Pályaudvar. két napig tart. Eddig az űrturisták, mint például az amerikai üzletember, Dennis Tito, az ISSÉlőben az űrből. -re tartó űrhajósok mellé szorultak be az űrsiklókba. Az új szálloda nagyobb kényelmet szolgáltatna, mondta el Szergej Kostenko, az Orbital Technologies vezérigazgatója. 300 kilométer magasan kering majd a Föld körül az első űrhotel. Egyszerre hét vendég szállhat meg benne, nekik az egyedülálló élmény egymillió dollárjukba kerül majd. Az árban benne van az ötnapos szállás és az utazás költsége is.

Űrhotel

Űrhotel

A szálloda másfél óránként megkerüli a Földet, ily módon a vendégek naponta tizenhat napfelkeltét és napnyugtát láthatnak. Az ISS Nemzetközi ŰrállomásÉlőben az űrből. mindössze 100 km-re lesz, így a kiutazás is gazdaságosabbá tehető, illetve oda-vissza biztonsági fedezékként szolgálnak egymásnak. Vészhelyzet esetén a hotelbe érkezhetnek az űrállomás asztronautái, de fordítva is igaz, ha a hotelben jelentkezne valami probléma, akkor az utasokat menekítenék át az ISS-re. A megvalósítás költségvetése egyelőre nem publikus, azonban az űrhotel, hivatalos nevén Commercial Space Station (CSS) átadását 2016-ra tervezik az oroszok.

Űrhotel

Űrhotel

Űrhotel

Űrhotel

Űrhotel

Űrhotel


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!