Tucatnyi gyönyörű szigetet kellett lezárni patkányinvázió miatt Ausztráliában

Majdnem tucatnyi szigetet zártak le a turisták előtt patkányinvázió miatt AusztráliaLátványos vadászat - strandolók között cikázott az éhes fóka. északi partjainál – közölte a természetvédelmi hatóság. A Queenslandi Természet10 csodálatos természetvédelmi terület Oroszországban. - és Vadvédelmi Szolgálat háromhetes repülőgépes rágcsálóirtásba kezd a Nagy-korallzátonyVirtuális térképpel barangolható be a Nagy-korallzátony. vidékének világörökségi helyein, a Frankland- és az Északi-Barnard-szigeteken, ahol a házi patkányok az őshonos tengeri madarakat veszélyeztetik, tönkreteszik a fészkeiket, megeszik a fiókákat.

Forrás: Wikipedia/NASA/GSFC/LaRC/JPL,MISR Team
Forrás: flickr/Sackerman519

“Ezek a szigetekSzínes és festői falvak a Feröer-szigeteken. nagyon fontos szerepet töltenek be a tengeri és a vándormadarak életében. A kempingeket sok turistaTuristák zavarták meg a teknősök tömeges fészekrakását a Costa Rica-i tengerparton. keresi fel, nagy a veszély, hogy a patkányok hordozta betegségek megfertőzik őket” – mondta Warwick Armstrong, a szolgálat szóvivőjét.

Nem tudni pontosan, hogyan kerültek a rágcsálók a szigetekre, ám úgy vélik, nagy tengerjárókra lopóztak fel, vagy a tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. ár sodorta őket arrafelé. Nem ez az első eset, hogy patkányinvázió miatt kénytelenek intézkedni a hatóságok, 2000-ben a Déli-Barnard-szigeteken kellett irtaniuk. A beavatkozás után a szigeteken látványosan megnőtt a tengeri madarak25 millió madarat ölnek meg évente a Földközi-tenger medencéjében. száma.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!