Több száz méteres jéghegy vált le egy chilei gleccserről

Jókora jéghegyRendszeressé válhat a jéghegyek leválása a chilei gleccsereken. vált le a ChileMegfejtették a földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát. déli részén lévő Grey-gleccserről – közölték a helyi hatóságok hozzátéve, hogy egyelőre nem tudják, mi lehet a ritkaRendkívül ritka, fehér koala született Ausztráliában. jelenség oka. A chilei erdészeti szolgálat (CONAF) a közösségi médián osztotta meg a levált jégtömbről készült képeket. A mintegy 350 méter hosszú és 380 méter széles kék-fehér jéghegy most szabadon sodródik egy gleccserlagúbában a dél-amerikai kontinensNemzetközi kutatócsoport próbálja feltárni Zélandia titkait. déli csücskének közelében.

Forrás: Panoramio/

A Grey-gleccserPeru 40 év leforgása alatt elveszítette a gleccserei felét. a patagóniai Torres del PaineRendszeressé válhat a jéghegyek leválása a chilei gleccsereken. Nemzeti Parkban található. A park munkatársai elmondták, hogy ekkora jégtömbRendszeressé válhat a jéghegyek leválása a chilei gleccsereken. ök csak nagyon ritkán szakadnak le a gleccserről, legutóbb a kilencvenes évek elején fordult elő ilyesmi.

Forrás: NASA
Forrás: Panoramio/

A Torres del Paine Chile legnépszerűbb idegenforgalmi célpontjai közé tartozik, híres csodás hegyvidéki panorámájáról, évente több mint 115 ezer turista látogatja.

Forrás: Wikimedia Commons/Diego Delso


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!