Tengeri élőlények helyett elképesztő mennyiségű műanyag szemét fogadta a búvárt

Megdöbbentő látvány fogadta egyik merülése alkalmával Rich Horner-t, amikor a BaliTanah Lot - gyönyörű tengeri templom Balin. közelében található Nusa Penida partjainál búvárkodott. A brit férfi a búvárokBúvároktól kért segítséget a bajba jutott ördögrája. körében rendkívül népszerű Manta Point-nál merült, mely a nagy számban előforduló rájáiról és színpompás tengeri haliról nevezetes. A búvárFélelmetes találkozás - betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe. azonban tengeri élőlényekRitka és különleges tengeri élőlények. helyett, elképesztő mennyiségű műanyagA világ legtávolabbi vizeiben is meglepően magas a műanyaghulladékok aránya. szeméttel találkozott, amikor a mélybe merült.

Horner azt írta a videó alá, hogy már több helyen is látott egy-egy műanyag hulladékot a tengerben úszva, de ilyen mértékű szennyezést még soha sem tapasztalt. Hozzátett, hogy másnap már szinte teljesen megtisztult a vízLehetséges élet az újonnan felfedezett három szuperföldön. , az áramlatok ugyanis arrébb sodorták a szemetet. A műanyag azonban nem tűnik el, hanem tovább sodródik az óceánban, majd idővel egyre kisebb darabokra esik szét, ám még mikroműanyaggá válva is nagy károkat okoz. Természetvédők szerint a videója mindent elmond arról, hogy milyen súlyos problémát is jelent az óceánok mértéktelen szennyezése.

Jelenleg évente több mint 8 millió tonna műanyaghulladékKözel 30 kilogramm műanyaghulladékot találtak egy partra vetődött bálna gyomrában. kerül a világ óceánjaiba. A tengerekbe kerülő műanyagzacskóBetiltották a műanyag zacskók gyártását és forgalmazását a Fidzsi-szigeteken. k megfojtják a teknősÉvtizedek után visszatértek a teknősök az önkéntesek által megtisztított indiai partra. öket és a madarakat, valamint megtölti hulladékkal a delfinekRákkeltő anyagok veszélyeztetik a La Manche csatorna delfinjeit. és bálnák25 éve készíti csodálatos fotóit a bálnákért rajongó fotós. gyomrát, mígnem azok éhen halnak. Habib El-Habr tengerihulladék-szakértő szerint ha így folytatjuk tovább, akkor 2050-re több műanyagszemétA világ legtávolabbi vizeiben is meglepően magas a műanyaghulladékok aránya. lesz az óceánban, mint halGavin, a fotómodell hal. .

Ma már a világ legtávolabbi vizeiben is meglepően magas a mikroműanyagok, vagyis az öt milliméteresnél kisebb műanyagrészecskékÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. előfordulási aránya, melyek egyre nagyobb veszélyt jelentenek az óceánok és tengerek100 kilogramm szemetet találtak egy skót szigetnél partra sodródott bálna tetemében. élővilágára. A kis műanyagdarabkák a tengerek óriásait; a bálnákat, cápákat, és rájákat is veszélyeztetik, amelyek naponta akár több százat is lenyelnek belőlük.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!