Szokatlan látvány – állatok szőr és toll nélkül

A következő képeken látható állatokat dús szőrzettel vagy tollazattal szoktuk meg, ezért rendkívül furcsán festenek csupaszon. Sokan közülük valamilyen rendellenesség vagy betegségKamasz lélek idős testben, szörnyű betegségben szenved egy indiai fiú. miatt vesztették el szőrüket vagy tollukat, de olyan újszülött állatokat is láthatunk, akiknek még nem nőtt ki a bundája.

Andoki medveEgy medve, aki úgy sétálgat, mint egy ember.

2009-ben a lipcsei állatkert két nőstény andoki medvéje szinte teljesen elveszítette a szőrét. Dolores és Lolita minden előzmény nélkül, hirtelen hullatták ki a szőrüket. A csupasz medvék a bundájuk nélkül igencsak fáztak a hidegben, emellett a napon könnyen leégett a bőrük. Szakértők szerint azért hullott ki a szőrük, mert mert nem megfelelő táplálékot ettek.

Állatok szőr nélkül

Csimpánz

Ez a csimpánz betegsége miatt lett teljesen csupasz. Szerencsére társai nem közösítették ki szokatlan külseje miatt.

Állatok szőr nélkül

Mosómedve

Kanadában él Gizmo, a mosómedve, aki nagyon fázik a nagy hidegben. A szakértők megvizsgálták és arra jutottak, hogy  hormonok a felelősek csupaszságért.

Állatok szőr nélkül

Nyuszi

Mint minden nyúl Teddy is csupaszon született, azonban később se nőtt túl dús bundája.

Állatok szőr nélkül

Pávián

ZimbabweMegölték Afrika egyik legnagyobb elefántját. területén él ez a teljesen kopasz pávián. Szakértők úgy gondolják, hogy egy betegség okozta a szőrtelenségét.

Állatok szőr nélkül

PapagájApró pulóverek tartják melegen a depressziós papagájt, aki kitépkedte a saját tollait.

Állatok szőr nélkül

PingvinKeresik a pápaszemes pingvint, melyet állatvédők loptak el egy állatkertből.

Ezt a kis pingvint a szülei elutasították de egy egy állatkert befogadta, ahol később kinőtt a tolla is.

Állatok szőr nélkül

TengerimalacAz Internet legjobban fésült tengerimalacai.

Állatok szőr nélkül

Bébi földi malacMalacot szállítottak le egy repülőgépről.

Állatok szőr nélkül

KenguruKíváncsi kenguru sorfal várt egy ausztrál biciklist.

Ezt a kis kengurut az anyja elhagyta a születése után, szerencsére megtalálták és egy német állatkertben otthonra talált.

Állatok szőr nélkül

VombatVombatkölyök született a Fővárosi Állatkertben.

Így néz ki egy vombat bébiSzenzáció a Fővárosi Állatkertben - vombat bébi született. , mielőtt kinőne a szőre. A vombatok egyébként tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Csak az est beállta után bújnak elő odújukból. Egy vombatot igen nehéz szándékáVombatot mentettek ki egy tóból ausztrál horgászok. l eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át.

Állatok szőr nélkül

és aki mindig csupasz…

csupasz földikutyaMegfejtették a csupasz földikutya túlélésének titkát. (vagy csupasz turkáló,  vagy csupasz vakondpatkány) kizárólag AfrikaMegölték Afrika egyik legnagyobb elefántját. száraz éghajlatú „szarvában”, azaz Délkelet-Etiópiában, Kenya keleti részén és csaknem egész Szomáliában él. Mivel a föld alatt él, biztonságban van a külső behatásokkal szemben. Legfőbb természetes ellenségei a kígyók.

csupasz-foldikutya


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!