Skócia felé tart a leghíresebb szellemhajó

Egymást felfaló, éhes patkányokPatkányokkal volt tele egy repülőgép Indiában. százai utaznak azon az elszabadult hajóA hajók inkább megkerülik Afrikát az olcsó az üzemanyag miatt. n, amely most SkóciaMár csak egyetlen iskolás gyerek maradt egy távoli skóciai szigeten. partjai felé tart – írja az Index.

Tavaly január óta az Északi-tengeren sodródó Ljubov Orlova óceánjáró korábban gazdag turistákat szállított a sarkvidékekre. A 90 méter hosszú  hajón azonban hónapok óta senki sincs, az élelem híján egymást felfaló patkányok százait kivéve.

lyubova_orlova

A hajó története úgy kezdődött, hogy 2010-re már annyira rossz állapotú volt a hajótest, hogy a kanadai hatóságok nem engedték kifutni az új-fundlandi St. John kikötőjéből. A Ljubov Orlovát tavaly egy hajótársaság vette meg, akiknek az volt a terve, hogy a Dominikai Köztársaságba vontatják, és ott eladják ócskavasnak. Az odavezető úton azonban akkora viharba keveredtek, hogy el kellett vágni a vontatókábeleket. Ekkor egy keresőhajót indítottak utána, mivel félő volt, hogy az óceánjáró nekimegy a kanadai tengeri olajfúró tornyoknak.

lyubova_orlova2

Februárban meg is találták, de a rossz idő miatt ismét magára kellett hagyni az Északi-tengeren. Sokáig semmi hír nem érkezett a Ljubov Orlováról, aztán márciusban Írország partjaitól 700 mérföldre észlelték a műszerek a mentőcsónakok automatikus vészjeleit, ám ekkor nem találták meg magát az óceánjárót. Írországban és Skóciában most attól rettegnek, hogy az erős tengerAlga invázió a Sárga-tengeren. áramlatok a sűrűn lakott területek közelében fogják a parti sziklákhoz csapni a hajót, fedélzetén több száz olyan egymással marakodó patkánnyal, akik akár betegséget is terjeszthetnek.

FRISSÍTÉS!

Semmilyen bizonyíték nincs, hogy kannibál patkányok lepték volna el a fedélzetet – már csak azért sem tudhatjuk biztosan, mi van a hajón, mert senki nem járt rajta mostanában. A Smithsonian szerint a kannibálpatkány-elmélet Pim De Rhoodes belga hajóroncs-vadásztól származik, aki azt találta mondani a Sun bulvárlapnak, hogy a fedélzeten szerinte „egymást zabáló patkányokkal van tele a hajó″, és az állatokat méreggel kell majd kiirtani….


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!