Római kori hajóroncsokra bukkantak Egyiptom partjainál

Három római kori hajó roncsaira bukkantak régészek EgyiptomTutanhamon két nővére közösen uralkodhatott a legendás fáraó trónra lépése előtt. partjainál, Alexandria közelében. A több mint kétezer éves roncsokat egyiptomi régészek találták meg, együttműködve a víz alattiAlexander Safonov víz alatti fotói. régészetEgy magas rangú papnő 4400 éves sírját fedezték fel Egyiptomban. európai intézetének szakembereivel – mondta el Musztafa Vaziri, az egyiptomi régészeti tanács vezetője.

Forrás: Egypt’s Ministry of Antiquities

A régészek rábukkantak egy fáraóTutanhamon két nővére közösen uralkodhatott a legendás fáraó trónra lépése előtt. kori Ozirisz istennek felajánlott áldozati vitorlás maradványaira is Alexandria kikötőjének keleti részén. A hajóroncsok közelében találtak egy kristály mellszobrot és három aranyMennyi arany van összesen a világon?. pénzérmét, utóbbiak Augustus római császár uralkodása idején készültek.

Forrás: Egypt’s Ministry of Antiquities

Oszama al-Nahasz, a vízKülönleges fotók, amiken egyszerre látható a víz feletti és víz alatti világ. alatti régészeti osztály vezetője elmondta, hogy Alexandria keleti kikötőjének mélye még sok feltáratlan kincset rejt, és bizonyítékokat találtak egy negyedik római kori hajóroncsAz amerikai parti őrség 100 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóját találták meg Kaliforniában. létére is, amelyet a 2018-as régészeti szezonban fognak feltárni.

Forrás: Egypt’s Ministry of Antiquities


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!