Plüssállattal vigasztalódik az árván maradt koalakölyök

A nyolc hónapos Shayne nevű koalát az országút mellett találták meg, miután az anyját halálra gázolta egy autó a kelet-ausztráliai Queenslandben – közölte az Australia Zoo nevű állatkert vadkórháza. “Ma újra nálunk volt egy vizsgálaton, jó bőrben van, már 1,77 kilogramm” – mondta Elisha Dyck, az állatkórház szóvivője. Az állatkert szerint Shayne az anyja hátán kapaszkodott, amikor a balesetEgy szarvas csapódott a szélvédőn keresztül egy osztrák buszba. történt. A kölyökállat400 kilométert utazott a lökhárítóba ragadva egy elütött kutya. az utat szegélyező bokrok közé repült. Amikor a baleset helyszínétől 20 méterre megtalálták, éppen két varjú ellen próbálta megvédeni magát – mesélték az állatkert dolgozói.

koala-2Fotó: Australia Zoo Wildlife Warriors

A kis kölyköt most a gondozók táplálják. Hogy ne érezze magát egyedül a kosarában, plüsskoalát helyeztek mellé. Úgy tűnik, Shayne boldog a pótlékkal, úgy bújik hozzá, mintha a mamája lenne. Ha nagyobb lesz, a gondozók elkezdik arra nevelni, hogy egy nap vissza kell térnie a vadonba.

koalaFotó: Australia Zoo Wildlife Warriors

A koalákÚj otthont kapnak a bozóttüzek miatt élőhely nélkül maradt koalák. , az ország emblematikus állatai számára nagy veszélyt jelent a klímaváltozás, élőhelyük zsugorodása, a kutyatámadások, az autóbalesetek és a klamídiafertőzés. A vadon élő állatokVadállatokat ölelget az igazi Tarzan. kórháza átlagosan havonta 70-80 koalát lát el. Az első brit gyarmatosítók idején, 1788-ban több mint 10 millió koalaRaymond, az aprócska koala. élt a kontinensen. Mivel a fákAmikor a fák az épületek részévé válnak. lombjai között élnek, nehéz megbecsülni, hányan vannak, 2012-ben nagyjából 330 ezerre tették a számukat

Az Australia Zoo-t a természetfilmjeiről és tévéműsorairól ismert Steve Irwin, a “Krokodilvadász” és felesége, Terri alapította. Irwin 2006-ban a Nagy-korallzátonynál forgatott, amikor tüskés rája támadta meg, szúrása halálos sebet ejtett a tudóson.

Australia Zoo, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!