Nyolc tonna hulladékot gyűjtöttek a Tiszán a PET Kupa résztvevői

Mintegy nyolc tonna műanyagTudósok megalkották a mutáns enzimet, amely lebontja a műanyagot. palackot és egyéb hulladékot gyűjtöttek az V. PETTudósok megalkották a mutáns enzimet, amely lebontja a műanyagot. Kupa résztvevői a TiszaRendőrök vigyázzák a kérészek táncát. Dombrád és Tiszalök közötti szakaszán. Az évről évre egyre nagyobb környezetvédelmi és közösségi eseményen cégek, önkormányzatok és civilszervezetek hajói indultak, hogy a 71 kilométeres távon megtisztítsák a folyóÍgy robbantottak fel néhány másodperc alatt egy 40 éves hidat. t. A tiszai akcióval párhuzamosan a Bodrogon is evezett egy kenus takarító különítmény, amely Tokajnál csatlakozott a flottához. Az összegyűjtött szemétEgy héten át napi 40 tonna szemetet szedtek össze egy indonéz sziget lakói. több mint fele, 4500 kilogramm leválogatott és újrahasznosításra alkalmas hulladék. A kezdeményezéshez csatlakozó bodrogi csapat 4 nap alatt 679 kilogrammal járult hozzá a sikerhez – közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: Pet Kupa/facebook
MTI fotó: Balázs Attila

Az idei jó teljesítmény az előzetes hulladék-monitoringoknak, a rekordszámú hajónak és önkéntesnek, valamint a PETényi Szemétszedő Szeméthajó közreműködésének köszönhető. “A versenyZengővárkony hős szelídgesztenyéje versenyez idén az év európai fája címért. messzemenőkig beváltotta a hozzá fűzött reményeket a bodrogi takarítókülönítmény, a Zöld Kör és a kárpátaljai Papilio TermészetHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. - és Környezetvédelmi Egyesület csatlakozásával. Azt is hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. sikerként könyveltük el, hogy a szelektált hulladék jelentős része újrahasznosul. Jövőre még több párhuzamos környezettisztító akciót szeretnénk szervezni és segítenénk a szennyezésNégy holttestet és 11 tonna szemetet hoztak le a Mount Everestről. forrásánál” – mondta Hankó Gergely, a PET Kupa projektvezetője.

MTI fotó: Balázs Attila

Az átválogatott és összetaposott szemét elszállításában és újrahasznosításában a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. és az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. segített, az esemény fő támogatója a Földművelésügyi Minisztérium volt. A PET Kupa életében újabb mérföldkövet jelentő első folyami mikroműanyagHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. mérése is lezajlott a Wessling Hungary Kft. jóvoltából. A PET Kupa csapata a versennyel a Romániából, Ukrajnából és hazánkból a Tiszába kerülő szennyezettségére kívánja felhívni a figyelmet. A távlati cél egy nemzetközi együttműködés az ismétlődő palackáradat megállítására és a Tisza mellékfolyóMikroműanyagok úsznak a Duna mellékfolyóiban. inak kitisztítására.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!