Novembertől nem szerepelhetnek vadállatok a szlovákiai cirkuszokban

Novembertől nem szerepelhetnek vadállatokCsimpánzok is képesek csapatmunkára. a szlovákiai cirkuszokban és más szórakoztató nyilvános rendezvényeken.

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium novembertől hatályos rendelete értelmében a nézők nem láthatnak többé a porondon macskaféle ragadozókat – kivéve kutyákat, macskákat és vadászgörényeket -, továbbá főemlősök, elefántokNem felejtenek - több mint 20 év után találkozott újra a két cirkuszi elefánt. , vízilovak, orrszarvúVárosnézésre indult egy cirkuszi orrszarvú. k, delfinekTengeri szivaccsal kedveskednek választottjaiknak a púposhátú delfinek. és zsiráfok sem fognak fellépni. A nyilvános szerepeltetés mellett tilosSao Paulo - egy város kültéri reklámok nélkül. lesz az állatok erre a célra való idomítása is.

A tilalmat még 2018-ban foglalták törvénybe arra hivatkozva, hogy az állatok nem tekinthetők többé tárgynak. A jogszabály megszegése akár 20 ezer eurós büntetést is vonhat maga után.

A háziállatok szerepeltetését nem tiltották be, de szigorították az idomításukra vonatkozó szabályokat, az állatok trenírozására nem használhatnak például tüzet, narkotikumokat, és nem szabad stresszA stressz és az álmatlanság kulcsrendszerét fedezték fel az agyban az MTA kutatói. alá helyezni sem az állatokat idomítás közben.

A vadállatokra vonatkozó tilalmat támogatja a Sloboda Svierat nevű állatvédő szervezet is, amelynek a vadállatok cirkuszi szerepeltetésének betiltását célzó petícióját 55 ezren írták alá.

Idén márciusban a bazini polgármester volt az első Európában, aki megtagadta egy cirkuszÍgy él most a cirkuszból kimentett, megkopaszodott medve. fellépését az abban szereplő állatok miatt.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!