Mesebeli tájjá változik az esős évszak során Brazília legkülönlegesebb vidéke

Különleges táj terül el BrazíliaA világ 7 természeti csodája. északkeleti részén található Lençóis Maranhenses Nemzeti Parkban, ahol szinte végeláthatatlan, vakíIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. an fehér homokdűnék és kristálytiszta vizű tavakIntenzívebb lesz a tavak színe a klímaváltozás hatására. sorakoznak. A száraz évszakban a szél a szárazföld belseje felé fújva 40-50 méter magas dűnéket épít, még a parttól 50 kilométerre is. A homokdűnék folyamatosan mozgásban vannak, minden évben több métert tesznek meg, akár 20 métert is vándorolnak.

Az egyedülálló táj létrejötte két közeli folyóA Li-folyó festői tájai. nak, a Parnaíba-nak és a Preguiças-nak köszönhető, melyek a szárazföld belsejéből homokot szállítanak az Atlanti-óceánba, majd a tengeráramlatok nyugatra, a part felé sodorják hordalékukat. A folyami homokA homoksivatagok változatos világa. zöme így végül a nemzeti parkA világ 10 legszebb tája. 70 kilométer hosszú partvonalán rakódik le.

Az esős évszak során, mely januártól júniusig tart, a homokdűnék közti völgyek megtelnek esővízzel, így jönnek létre a tavak, melyek között vannak több mint 200 méter hosszú és 2-3 méteres mélységűek is. Az addig élettelennek tűnő, homokdűnék uralta vidéken, közel 1500 négyzetkilométeren több száz tavacska jelenik meg.

A gyönyörű természeti látványosság három órányira van Sao Luistól és a régió legfőbb attrakciójának számít. Júliustól szeptemberig, amikor az esők alábbhagynak rengetegen érkeznek a nemzeti parkba, hogy megcsodálják az egyedülálló vidéket és csobbanjanak egyet a kellemes hőmérsékletű tavakban.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!